Dejan Glavica proljetni dio sezone provest će na posudbi u Poletu iz Svetog Martina na Muri Foto: Krešimir Đurić

Dejan Glavica i Karlo Težak više nisu u svlačionici Varaždina, pojačali su trećeligaša

Varaždinske vijesti | 14.2.2021. u 18:22h | Objavljeno u Sport

Dejan Glavica i Karlo Težak više nisu u svlačionici varaždinskog nogometnog prvoligaša već su se stavili na raspolaganje Matiji Kristiću, treneru trećeligaša  Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Dejan Glavica (29) nam dolazi na posudbu iz prvoligaša NK Varaždin. Sporazumom o ustupanju igrača između dva kluba dogovoreno je da kod nas ostaje do kraja proljetne polusezone, a nakon toga ćemo vidjeti njegovu sudbinu.

Prve nogometne korake Dejan je započeo u Varteksu. Karijeru je nastavio u Slavenu Belupu. Igrao je za hrvatske mlade reprezentacije. Nastupio je na svjetskom prvenstvu 2011. u Kolumbiji s hrvatskom reprezentacijom do 20 godina i odigrao jednu utakmicu. Igra desnom nogom. 2012. za njega su se zanimali veliki europski klubovi poput Werdera, ali do transfera iz Slavena nije došlo. S Varaždinom se natjecao u Europskoj ligi. Bio je strijelac u Europskoj ligi u utakmici protiv Andoraca.

Nastupao je još za austrijski SV Horn, slovenski Zavrč te vinkovačku Cibaliju. Dejan je visoki 172 cm, a najbolje se snalazi na poziciji prednjeg veznog igrača te na oba krila. S igračem takvog kalibra kao što je Glavica s pravom se možemo nadati uspješnom proljeću.

Karlo Težak (27) počeo je u NK Varteks da bi sa 17 godina prešao u mlađe kategorije GNK Dinamo Zagreb. U mlađim kategorijama hrvatske reprezentacije sakupio je 32 nastupa. Seniorski nogomet započinje u HNK Gorica, pa preko slovenskog DNŠ Zavrč i NK Celje vraća se u HNK Gorica. Iz NK Međimurje (Čakovec) prelazi u NK Varaždin i s njima osvaja 2. HNL te uspješno nastupa u 1. HNL. Karlo Težak je visok 170 cm te se najbolje snalazi na poziciji polušpice i veznog igrača, objavili su na službenom portalu NK Polet iz Svetog Martina na Muri.