Šalamon je u Poljskoj sa svojim trenerom i predsjednikom AK Sloboda Ivanom Domislovićem

David Šalamon plasirao se u polufinale utrke 400 metara na SP u Poljskoj

| 20.7.2016. u 14:14h | Objavljeno u Sport

Na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Bydgoszczu u Poljskoj član varaždinske Slobode, Ludbrežanin David Šalamon, uspio se plasirati u sutrašnje polufinale utrke na 400 metara, među 24 najbolja atletičara na svijetu u toj disciplini.

U današnjim kvalifikacijama utrke na 400 metara Šalamon je trčao u šestoj skupini, u kojoj je zauzeo šesto mjesto s rezultatom 47.79, a s obzirom da je plasman u polufinale bio omogućen trojici prvoplasiranih u svakoj skupini, te šestorici s najboljim rezultatima, Šalamon je imao šesti najbolji rezultat u kvalifikacijama, te će nastupiti u sutrašnjem polufinalu.

- David nije znao da je prošao u polufinale dok mu nismo to rekli prije rastrčavanja, koje nije ni planirao, jer biti šesti u kvalifikacijama od šest utrka i uči u polufinale je velika rijetkost - javio je iz Poljske predsjednik AK Sloboda i trener Davida Šalamona Ivan Domislović.

Sutrašnje polufinale je za Šalamona na rasporedu u 19 sati i 59 minuta. Trčat će u trećoj, posljednjoj skupini, u trećoj stazi, a plasman u finale osigurat će dva prvoplasirana iz svake skupine, te dva atletičara s najboljim rezultatima u polufinalu

David Šalamon trenira u varaždinskoj Slobodi pod nadzorom trenera Ivana Domislovića. Hrvatski je reprezentativac od 14 godine, a na utrci koja je početkom ovog mjeseca održana u švicarskom gradu Notwilu Šalamon je u utrci na 400 metara ostvario rezultat od 47,57 sekundi, zauzeo 4. mjesto i ostvario normu za nastup na Svjetskom prvenstvu. Ovim rezultatom Šalamon se plasirao na 20. mjesto europske  rang liste na 400 metara za juniore.