FOTO: Na Elektrostrojarskoj školi Varaždin znaju što je sreća Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na Elektrostrojarskoj školi Varaždin znaju što je sreća

| 24.3.2017. u 08:05h | Objavljeno u Društvo

Elektrostrojarska škola Varaždin u četvrtak je bila puna sreće - otvorena je, naime, multimedijalna izložba učeničkih radova čija je tema bila upravo sreća.

- Svake godine na našoj školi imamo volontera iz Njemačke, ove godine je to Anna iz Stuttgarta koja je došla na ideju da napravi jedan međurazredni projekt na njemačkom jeziku. Za temu je odabrala sreću, budući da je to univerzalna tema s kojom se svi mogu poistovjetiti - pojasnila je Tanja Pintarić, nastavnica njemačkog jezika na Elektrostrojarskoj školi.

U projektu su, osim učenika Elektrostrojarske škole, sudjelovali i učenici Gospodarske škole Varaždin. Na izložbi su izloženi radovi koje su izrađivali posljednjih tjedana - ankete, tekstovi, pjesme, slike, videa i blog, a pripremili su i kratki scenski prikaz. Učenici su, među ostalim, odgovorili što je za njih sreća i što ih čini sretnima, a pokazalo se da su to u najvećoj mjeri prijatelji i obitelj. Prikazali su i najpoznatije srećonoše, pa i odgovorili na pitanje što bi učinili da na lotu osvoje milijun eura.  

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos kazao je kako je sretan što se u školi organiziraju ovakvi projekti te zahvalio svima koji su sudjelovali i uložili puno truda u ovu izložbu.

- Iako ovom prilikom pričamo na njemačkom jeziku, mogli bismo reći da je sreća univerzalni jezik kojim svi govorimo, jer kad smo nasmijani, svi to razumiju. Mi u Elektrostrojarskoj školi trudimo se da naši učenici, osim što im prenosimo znanje, budu sretni i u školu dolaze i odlaze sa smješkom. Sreća nam je svima potrebna u vremenu kada se sve više priča samo o lošim stvarima - napomenuo je Kos.

Okupljenima se na otvorenju izložbe obratio i Arne Hartig iz Odjela za kulturu Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu, istaknuvši da ne postoji recept za sreću, ali postoji mnogo puteva koji vode do sreće kao što su obitelj, prijatelji ili uspjeh.

- Za sreću nam je potrebna i osobna sloboda da sami možemo odabrati svoj put, kao i mir, što dobro znaju svi u Hrvatskoj, a upravo su to vrijednosti za koje se zalaže Europska unija. Svima vam želim da iskoristite svoje šanse i pronađete svoj put do sreće - rekao je Hartig.

Krajem travnja desetak učenika će radove izrađene u sklopu ovog projekta izložiti i u partnerskoj školi u Stuttgartu, koja je također provodila sličan projekt.