Dario Melnjak s Hajdukom osvojio hrvatski Kup, u pobjedu nad Rijekom od 3:1 ugradio svoja dva gola Foto: screenshot HNTV

Dario Melnjak s Hajdukom osvojio hrvatski Kup, u pobjedu nad Rijekom od 3:1 ugradio svoja dva gola

| 26.5.2022. u 20:51h | Objavljeno u Sport

Lijevi bek Dario Melnjak, inače rodom iz Krkanca, osvojio je večeras kao igrač Hajduk Rabuzinovo sunce, trofej namijenjen pobjedniku hrvatskog nogometnog Kupa.

U finalnoj utakmici, koja je odigrana na do kraja ispunjenom splitskom Poljudu, Hajduk je bio bolji od Rijeke, rezultatom 3:1, a dva gola u pobjedu splitskog sastava ugradio je Dario Melnjak u 36. i 56. minuti i bio prvo ime finalnog nadmetanja.

Rijeka je od 41. minute imala igrača manje, jer je drugi žuti, automatski crveni karton dobio Smolčić.

Hajduk je večeras osvojio sedmi Kup, a svoj posljednji osvojio je 2013. godine. Rijeka ima šest osvojenih kupova, a u ovom natjecanju najbolja je bila prije dvije godine.

Melnjak (29), koji ima i nastupe u hrvatskoj reprezentaciji, u redove Hajduka došao je u rujnu 2021. godine. Nogometnu karijeru započeo je u NK Nedeljanec, a igrao je još za Zelinu, Slaven Belupo, belgijski Lokeren, azerbejdžanski Neftchi, slovenske Domžale, a posljednji klub uoči dolaska u Hajduk bio mu je turski prvoligaš Rizespor za kojeg je igrao dvije i pol sezone.