Luka Ivanušec (lijevo) i Dario Melnjak Foto: Arhiva/VV

Dariju Melnjaku poziv u seniorsku, Luki Ivanušcu poziv u U-21 reprezentaciju

| 17.8.2020. u 21:21h | Objavljeno u Sport

Nakon gotovo 10 mjeseci stanke, uzrokovane epidemijom novog koronavirusa, u Zagrebu će se 31. kolovoza ponovno okupiti hrvatska nogometna reprezentacija koju u rujnu čekaju dva nastupa na otvaranju novog izdanja Lige nacija.

Odigrat će dvije utakmica, prva je na rasporedu 5. rujna u Portu gdje ih čekaju europski prvaci Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu ponovno odmjeriti snage s Francuskom, prvi puta nakon finala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Izbornik Zlatko Dalić je za ovu akciju pozvao 23 igrača, uz šest pretpoziva, a svoje mjesto na popisu je našao i Dario Melnjak iz Krkanca, dok ovog puta nema bivšeg igrača Varaždina i povremenog reprezentativca Marka Roga.

Također će se na isti dan i mjestu okupiti i hrvatska mlada reprezentacija, izbornika Igora Bišćana, a prvu utakmicu odigrat će 3. rujna, kada će na stadionu NK Varaždina ugostiti Grčku, dok će 7. rujna u Češkoj odigrati susret protiv Čeha.

Na popisu mlade reprezentacije je svoje mjesto našao Luka Ivanušec iz Ljubešćice, aktualni član GNK Dinama, dok je pretpoziv dobio i igrač NK Varaždina Ivan Posavec.