S obzirom da je do sada veliki broj odgođenih utakmica upitno je hoće li se nastaviti Premijer rukometna liga Foto: Dražen Novosel

Današnjim službenim mišljenjem Stožera CZ prvoligašima omogućeni treninzi i natjecanja

| 21.11.2020. u 12:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Iako se jučer, na osnovu Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, koju je nacionalni Stožer civilne zaštite donio na prijedlog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije,činilo da svi sportaši s područja Varaždinske županije neće moći koristiti sporstke terene i dvorane te u njima trenirati i sudjelovati u natjecanjima do 4. prosinca, današnjim pojašnjenjem, odnosno, kako je navedeno službenim mišljenjem Stožera civilne zaštite Varaždinske županije vezano uz Odluku, jasno je da se iznimno omogućava trening i natjecanja te korištenje sportskih terena i objekata za športašice i športaše I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima, te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

To znači da se primjerice nogometaši Varaždina, nakon jučerašnjeg boda u nadmetanju s Lokomotivom, mogu na svom stadionu pripremati za susret s Goricom te da će u subotu također na svom stadionu ugostiti Istru 1961.

Rukometašice Koke i rukometaši GRK Varaždina 1930 te odbojkaši Kitro Varaždina također mogu trenirati i odigravati svoje prvenstvene susrete u varaždinskoj Areni, naravno kao i do sada bez prisustva gledatelja, no izvjesno je da rukometašice Koke neće odigrati naredne subote odgođeni susret sa Splitom 2010, a upitno je hoće li Dabrovi, koji nisu putovali na današnji susret u Poreč, zbog odgode utakmice na zahtjev domaćina, koji ima igrače u samoizolaciji, nastaviti natjecanje u Premijer ligi jer će ona možda biti odgođena do daljnjega.