Petar Rog (s loptom) će danas sa suigračima na svom terenu ugostiti momčad Novog Marofa Foto: Dražen Novosel

Danas u Nedeljancu prva polufinalna utakmica Kupa ŽNS-a

| 10.5.2017. u 09:12h | Objavljeno u Sport

Danas, 10. svibnja, od 17 sati u Nedeljancu će se igrati prva polufinalna utakmica Kupa Županijskog nogometnog saveza, između Nedeljanca i Novog Marofa, klubova koji se natječu u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin. Oba trenera, Damir Maretić i Zlatko Kanešić, vjeruju u prolaz svoje momčadi u finale Kupa.

- Na posljednjem međusobnom prvenstvenom susretu, odigranom za Uksrks na našem terenu, bile su velike tenzije, za koje se nadam da će biti smirene. Bit će to susret izjednačenih suparnika, a želja mi je da na prvom susretu ne primimo gol i da ostvarimo bilo kakvu rezultatsku prednost. Igraju se dvije utakmice i bez obzira na rezultat iz prve utakmice, u drugom će se susretu odlučivati tko će zaigrati u finalu. Momčadi su izjednačene i odlučivat će nijanse. Imamo mlađu, potentniju momčad i zato svom sastavu dajem više izgleda polufinalu - rekao je Damir Maretić, trener Nedeljanca, momčadi koja je jednom igrala u finalu kupa ŽNS-a.

- Ako već i izgubimo želja nam je da to bude sa što manjim rezultatom, jer uzvrat ćemo odigrati na našem terenu. Novi Marof nije puno bolji od nas, konačno, u posljednjem smo međusobnom susretu izgubili 3:2. Otežavajuća okolnost po nas je što ćemo u 24 dana odigrati 8 prvenstvenih i prijateljskih utakmica, a što nema ni Barcelona. Sve ćemo snage usmjeriti prema Kupu, u namjeri da uđemo u finale - naglasio je trener Novog Marofa Zlatko Kanešić. Uzvratni je susret na rasporedu u Novom Marofu 24. svibnja od 17 sati.

U drugom polufinalu Kupa sastat će se Varaždin i Varteks, s time da će prva utakmica biti 17. svibnja u 17 sati u Jalkovcu, a uzvrat će biti 30. svibnja od 17 sati i 30 minuta na stadionu Sloboda.

Ove sezone igrat će se dva finalna susreta, dok je posljednjih desetak godina o pobjedniku županijskog Kupa odlučivao jedan finalni susret koji se igrao na stadionu Varteksa. Termini finalnih susreta, koji će se igrati u lipnju, bit će određeni nakon što će se odigrati polufinalne utakmice.