Nedeljanec će danas na svom terenu ugostiti Varaždin a očekuje se i velika posjeta Foto: Dražen Novosel

Danas u Nedeljancu od 17.30 sati prva finalna utakmica Kupa ŽNS-a

| 14.6.2017. u 09:25h | Objavljeno u Sport

U subotu će se, oko 22 sata, znati pobjednik ovogodišnjeg Kupa Županijskog nogometnog saveza. U finalu će se sastati budući drugoligaš, momčad Varaždina i četvrtoligaš, član Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin, sastav Nedeljanca.

U polufinalu je Varaždin bio bolji od četvrtoligaša Varteksa (1:1,4:0), dok je Nedeljanec eliminirao Novi Marof, bez primljenog pogotka u 180 minuta nadmetanja (2:0,2:0).

Prva finalna utakmica igrat će se danas u 17 sati i 30 minuta u Nedeljancu, dok je uzvratni susret na rasporedu u subotu, 17. lipnja u 20 sati na stadionu Varteksa. Nedeljanec je do sada dva puta igrao u finalu Kupa, 1991. i 1996. godine i u oba susreta su izgubili od varaždinskih klubova, u prvom od Varteksa, a u drugom od Slobode.

- Plasman u finale veliki je uspjeh kluba, koji se ne može ni sa čime mjeriti u 35 godina postojanja kluba, jer ulaskom u finale plasirali smo se u pretkolo hrvatskog Kupa. Zanimanje za nogomet u Nedeljancu je dosta veliko, što vidimo po posjetu naših navijača na domaćim utakmicama, kao i na gostovanjima - naglasio je predsjednik NK Nedeljanec Kruno Bistrović, koji je na toj funkciji dva i pol mandata. Momčad je u subotu odigrala posljednju prvenstvenu utakmicu u kojoj su ostvarili pobjedu, a u upravi su zadovoljni plasmanom.

- Prvenstvo smo okončali u sredini tablice i za taj plasman zahvaljujem igračima, stručnom stožeru, navijačima, članovima Izvršnog odbora kluba, te Općini Vidovec i načelniku Bruni Hraniću - napomenuo je Bistrović.

Veliki je interes za prvu finalnu utakmicu Kupa ŽNS-a i očekuje se rekord posjećenosti jednom nogometnom susretu u Nedeljancu. Ulaznice će se prodavati po 20 kuna.

- Očekuje se oko 500 gledatelja, što bi bilo najviše do sada, Raspoloženje u svlačionici među igračima je odlično, a želja nam je da to bude utakmica dostojna finala Kupa Županijskog nogometnog saveza. Zato smo još prošli tjedan počeli s organizacijskim pripremama, jer želimo pokazati da se organizacija utakmica može kvalitetno odraditi i na amaterskom nivou. U goste nam dolazi budući drugoligaš, naši sportski prijatelji i tako ćemo ih i dočekati. Borit ćemo se fer i korektno, svjesni smo da su kvalitetniji, da im je igrački kadar puno jači od našeg, ali vjerujem u naše igrače i da su oni sposobni na domaćem terenu napraviti dobar rezultat, što znači naša minimalna pobjeda ili neriješeni ishod - zaključio je Bistrović.

I u redovima Varaždina finalne se utakmice, nakon plasmana u Drugu HNL, dočekuju u dobrom raspoloženju.

- Kvaliteta je na našoj strani, ali Kup je uvijek upozorenje i svjesni smo da ćemo morati biti maskimalno angažirani ako ćemo htjeti da se razlika u kvaliteti osjeti i na terenu. Kada smo već u finalu naravno da želimo osvojiti Kup, da barem s jednim trofejom završimo uspješnu sezonu - rekao je kapetan Varaždina Nikola Šafarić.

Svjestan je da će domaćin pružiti maksimum u nastojanju da pred svojim navijačima ostvari dobar rezultat.

- U gostujućim utakmicama je sve moguće, ipak je riječ o razlici u samo jednom rangu natjecanja. Prvo moramo vidjeti tko će biti sposoban za igru, s obzirom da imamo probleme s ozljeđenim igračima. Nedeljanec ima određenu kvalitetu, imaju jako dobre navijače, osjeća se da dišu za taj nogomet, a iz tog kraja je došlo puno kvalitetnih prvoligaških igrača. Naravno da ih respektiramo, ali u Nedeljancu ćemo se postaviti kao nositelji kvalitete nogometa u regiji - zaključio je Šafarić.