Varteks i Podravina sastajali su se prošle sezone u Četvrtoj NL Skupina Čakovec - Varaždin Foto: Dražen Novosel

Danas u Ludbregu županijski derbi, Podravina dočekuje Varteks

| 26.10.2019. u 08:12h | Objavljeno u Sport

U sklopu 10. kola Treće HNL Sjever danas će se od 15 sati u Ludbregu igrati županijski derbi između domaće Podravine i varaždinskog Varteksa. Podravina je trenutačno na 10. mjestu tablice sa 6 osvojenih bodova, dok je Varteks četvrtoplasirani sa 17 bodova, šest manje od vodeće Mladosti iz Ždralova.

- Očekujem za oko lijepu utakmicu, Varteks igra lijep nogomet koji plijeni pažnju navijača. Kao domaćini nismo previše gostoljubivi i danas se idemo nadigravati, da vidimo do kuda smo stigli kao ekipa. Očekujem lijepu atmosferu, korektnu utakmicu, a vidjet ćemo kome će sreća biti naklonjena. Varteks ima pojedinačnu kvalitetu na nešto višoj razini ali sve će biti otvoreno do posljednjeg trenutka - rekao je u najavi današnje utakmice trener Podravine Nevenko Blagaj, koji će imati na raspolaganju kompletan igrački kadar.

- Neugodna ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Neću moći računati na Kukeca i Vukovića, koji ide na magnetsku rezonancu. Želimo riješiti njegov problem s koljenom koji se vuče već dulje vrijeme i do tada ga neću stavljati u ekipu – istaknuo je trener Varteksa Želimir Orehovec te dodao da je to pak prilika mlađim igračima.

- Masten, Žganec, Kuhar... oni svi čekaju svoju priliku, a u Ludbreg idemo odigrati kako znamo. Imamo taj cilj – biti među šest najboljih momčadi – te nam je ova utakmica dosta bitna jer bi se s tri boda približili tom krugu. Pozivam navijače da nas podrže kao što to uvijek rade, a mi ćemo dati sve od sebe – najavio je trener Varteksa.