Radoslav Rogina Foto: Tour of Croatia

Danas počinje Tour of Croatia, Varaždinac Radoslav Rogina želi pobjedu

| 17.4.2018. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Najveća hrvatska biciklistička utrka, Tour of Croatia, počinje danas etapom duljine 227 kilometara koja će svoj start imati u Osijeku u 11 sati i 30 minuta, a cilj će biti u Koprivnici. Ovo je sveukupno četvrto izdanje ove utrke koje je krenulo 2015. godine, a 2016. godine je i Varaždin bio jedan od gradova domaćina i cilj jedne od etapa utrke, ali ovogodišnje izdanje utrke neće uključivati naš kraj.

Od domaćih snaga iz Varaždina, na utrci će nastupiti samo Radoslav Rogina sa svojim timom iz Slovenije Adria Mobile Cycling, dok Kristijan Đurasek neće nastupiti na ovogodišnjem izdanju sa svojim timom UAE-Team Emirates s kojim trenutno vozi utrku Tour of the Alps u Italiji. Rogina je 2016. godine na drugom izdanju utrke ostvario svoj najbolji rezultat na ovoj utrci osvojivši 5. mjesto, dok je na prošlogodišnjem izdanju osvojio 11. mjesto u ukupnom poretku, a na jučerašnjoj konfereniciji za medije u Osijeku je naglasio da mu je tiha želja osvojiti ove godine.

- Plan je uvijek što bolje odraditi utrku i pobijediti. Kako doći do toga jasno ovisi i o konkurenciji. Svoje pripreme odradio sam točno po svojim željama, a etape će pokazati kakva je forma. Utrka je teška kao i svake godine. Nadam se da ću ove godine uspjeti ostvariti svoj skriveni cilj - najavio je svoj nastup na utrci Rogina.

Ovogodišnja utrka se sastoji od šest etapa, a utrka završava 22. travnja etapom koja će svoj start imati u Samoboru te cilj u Zagrebu.