Dalić za SN:Varaždin zaslužuje prvoligaša, a klub treba veću podršku Grada i Županije

| 2.11.2018. u 13:55h | Objavljeno u Sport

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji je u srijedu s tribina stadiona Varteksa pratio susret osmine finala hrvatskog Kupa između Varaždina i Rijeke, nakon utakmice je za Sportske novosti komentirao aktualni trenutak varaždinskog drugoligaša i može li klub do Prve HNL.

- Varaždin zaslužuje prvoligaša. Rekao sam i ponovit ću, za to nam treba puno veća podrška Grada i Županije, ovo što radimo sami nije dovoljno. Grad i Županija moraju stati iza kluba. Evo, na utakmici s Rijekom našlo se gledatelja koliko svi ostali varaždinski klubovi u svim sportovima ne mogu skupiti u cijeloj sezoni - istaknuo je Dalić, napomenuvši da ne podcjenjuje ostale sportove, ali da je nogomet ipak perjanica. Varaždinu je da bi rastao kao klub, potreban novac.

- Nas nekoliko borimo se oko toga. No, Grad i Županija moraju puno više stati uz nas. Za prošlu godinu u budžetu kluba sudjelovali su 10 posto. To je zanemarivo malo, u biti ništa. Nisu to više veliki novci, štoviše, koliko nam danas treba zaista je malo u odnosu na to koliko se trošilo prije desetak godina. Juniori, kadeti i pioniri su nam Prva liga, to treba cijeniti, ovdje trenira 250 djece, a sami se borimo, nas nekolicina. To nije dovoljno - rekao je Dalić za Sportske novosti.