Dalić uspio!: Vlašić, Modrić i Perišić zabili za pobjedu Hrvatske i osminu finala Eura!

| 22.6.2021. u 22:38h | Objavljeno u Sport

Prvi puta je Hrvatska nogometna reprezentacija uspjela dobiti susret u zadnjem kolu nekog prvenstva za prolazak dalje u drugi krug natjecanja. Nije nam pošlo za ruku to na Svjetskim prvenstvima 2002. protiv Ekvadora, 2006. protiv Australije i 2014. godine protiv Meksika, a nije nam uspjevalo niti na Europskim prvenstvima 2004. protiv Engleza i 2012. protiv Španjolske.

Pobjedu protiv Škotske danas u trećem kolu skupine D Eura su nam donijeli Nikola Vlašić, Luka Modrić i Ivan Perišić golovima u 17., 62. i 77. minuti susreta, dok je Škotskoj u 42. minuti susreta gol vrijedan izjednačenja 1:1 donio Callum McGregor. Ovom pobjedom, Hrvatska je izborila plasman u osminu finala kao drugoplasirana momčad skupine i igrat će u ponedjeljak u 18 sati u Danskoj protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E u kojoj se nalaze Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska. 

Ovo je ujedno i prvi puta da je jedan izbornik hrvatske nogometne reprezentacije uspio izboriti ne samo plasman na dva velika natjecanja zaredom već i eliminacijsku fazu dva natjecanja zaredom, a to je uspio napraviti upravo Zlatko Dalić.

Ujedno, prvi puta je Hrvatska pobijedila Škotsku na službenom susretu i to na njihovom terenu, a prvi puta je Hrvatska na tri natjecanja zaredom izborila eliminacijsku fazu.

Označeno u