Zlatko Dalić ostvario je sinoć protiv Grčke drugu pobjedu kao izbornik hrvatske reprezentacije Foto: HNS

Dalić: Idemo ih ponovno napasti, iako ćemo možda biti malo oprezniji

| 10.11.2017. u 13:27h | Objavljeno u Sport

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je danas s predstavnicima medija, dan nakon pobjede Vatrenih od 4:1 protiv reprezentacije Grčke u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za plasman na SP u Rusiju.

- Zbog adrenalina nismo baš dobro spavali, ali spremni smo za trening, malo odmora i put u Grčku. Idemo korak po korak, dan po dan. Nećemo se ići braniti i čuvati 4:1, igrat ćemo kao da je 0:0. Uvijek se može dogoditi nekakva glupost, neki primljeni pogodak iz prekida, pa se stvori pritisak... Idemo ih ponovno napasti, igrati, iako ćemo možda biti malo oprezniji - rekao je izbornik Dalić, a prenosi službeni portal HNS-a

- Mislim da je utakmica bila sjajna, kao i atmosfera - bez baklji, petardi i ružnih povika - te da je sve proteklo u najboljem redu. Bilo je prekrasno, ali ništa nije gotovo dok ne riješimo situaciju u Pireju i odradimo posao. Tek tada možemo govoriti o slavlju. Neće biti opuštanja, i ova partija i ovaj doživljaj samo nas potiču da budemo još bolji - dodao je Dalić.

Igrači su posebno pohvalili Dalićevu pripremu za utakmicu te provedbu dobro smišljenog plana.

- Ja stalno tako radim, ne bih postigao sve svoje rezultate da sam radio drugačije. Normalno je da igrači znaju gdje stati, gdje doći, koga pokriti. Meni to djeluje jednostavno, a imamo vrhunske igrače koji znaju svoj posao. Iako zajedno provodimo malo vremena, dobro ga koristimo kroz analize i razgovore. Zasad to izgleda super i uistinu sam sretan zbog svih. I zbog igrača i zbog hrvatskog naroda, i što je moj rad prepoznat, idealno je za mene što se poklopio i rezultat - zaključio je izbornik Dalić.