Trener Dabrova Željko Čagalj sa svojom momčadi bit će večeras gost kod Metalca Foto: Dražen Novosel

Dabrovi večeras u Zagrebu s Metalcom otvaraju novu sezonu Premijer lige

| 23.9.2017. u 10:41h | Objavljeno u Sport

Utakmicom protiv Metalcu 18 sati u Sportskoj dvorani Trešnjevka u Zagrebu za GRK Varaždin 1930 danas počinje nova sezona u Premijer hrvatskoj rukometnoj ligi. Na početku priprema za novu sezonu klupska uprava naglasila je da su ciljevi osvojiti prvo mjesto u prvom dijelu Premijer lige, izboriti Ligu za prvaka, a u hrvatskom Kupu dogurati do Final foura. U odnosu na lani u momčadi više nema Frane Vujovića, Šipića, Grpca, Tokića, Hirša, Trojka, Šukera, Dunata..., a stigli su Tomislav Štruk, Jakov Vrdoljak, Filip Jurišić, Nikola Kaštelan, Filip Glavaš, Jadranko Stojanović, Petar Sklepić i Ante Marić.

- Mislim da je ova ekipa talentiranija od one koja je završila prošlu sezonu, no nije ni blizu kranjeg dometa, što je i logično, s obzirom na mladost tih igrača i na vrijeme koje su igrači proveli zajedno. Igrat ćeo dobar rukomet, a rezultat ćemo bazirati na agresivnosti u obrani i na kvaliteti trčanja, a što je povezano s uigravanjem i igračkim iskustvom - rekao je trener Dabrova Željko Čagalj.

Naglašava da je Liga 10 zanimljiva, a u njoj je puno mladih ekipa, koje mogu igrati dobro ali i oscilirati.
- U tu grupu svrstavam i našu momčad. S obzirom na broj igrača i kvalitetu treninga u odličnim uvjetima mišljenja sam da imamo određenu prednost kojom bi trebali kompenzirati manjak iskustva. Realno je da budemo u vrhu lige, ukoliko nam se poklopi možemo biti i prvi, što se i ne mora dogoditi, ali moramo igrati agresivno i kvalitetno trčati. Cilj je kluba kroz tri godine pokušati napasti SEHA ligu i moraju se dovoditi talentirani igrači, koji bi kroz kvaltetne treninge to mogli dosegnuti - rekao je Čagalj.

Dobro je upoznat s konkurencijom koja njegov sastav očekuje u 18 kola prvog dijela Premijer lige.
- Umag je složio dobru momčad, Sesvete je novo u ligi, doveli su dosta igrača i sigurno će biti motivirani. Spačvu svi uvijek podcjenjuju, no teško gube, pogotovo kod kuće, a lani su bili u Ligi za prvaka. Uoči ove sezone nisu puno mijenjali i bit će nezgodan suparnik. Ni Gorica nije puno mijenjala ekipu, doveli su prinove iz drugoligaških sredina i imaju roster iskusnih igrača. Poreč ima dobru sedmorku, neugodna su momčad i teško će gubiti kod kuće. Karlovac je složio ekipu od karlovačkih igrača i bit će vrlo neugodni na svom terenu, gdje igraju 3-2-1 obranu, koja je neugodna i teško će gubiti bodove. Dubrava se dosta promijenila, došla su dva nova trenera, a u Europi su prošli pretkolo. Imaju mladu ekipu, željnu dokazivanja. Zamet je slabiji nego lani, imaju sedmorku, ali ništa više od toga. Nitko u Ligi 10 neće biti za napucavanje. Metalac je u odnosu na lani ostao bez nekoliko igrača, ali opet imaju igrače koji znaju igraju ozbiljan rukomet i ukoliko nametnu svoj stil haklanja i laganog rukometa mogu napraviti puno problema - komentirao je Čagalj.

Novu sezonu trener Čagalj dočekuje s dosta optimizma.
- Vjerujem da su igrači koje imamo jako razvojni, uprava je omogućila vrlo dobre uvjete rada i treniranja i obveza je svih nas da radimo i napredujemo. Igraču, koji je neambiciozan, koji se zadovoljava s malim stvarima, nije mu mjesto u našem klubu. Crpim ambciju i vjeru da možemo biti jako visoko plasirani - zaključio je Čagalj.