Dabrovi večeras u Graberju ugošćuju Dubravu, vodeću momčad Premijer lige Foto: Krešimir Đurić

Dabrovi večeras u Graberju ugošćuju Dubravu, vodeću momčad Premijer lige

| 18.2.2017. u 09:27h | Objavljeno u Sport

U sklopu 12. kola Premijer rukometne lige momčad GRK Varaždin 1930 će večeras od 18 sati u dvorani u Graberju ugostiti sastav Dubrave iz Zagreba, vodeću momčad lige.

Za Dabrove, koji su peti na tablici s 13 bodova, a Dubrava je prva s 18 bodova, večerašnja utakmica dolazi nakon boda osvojenog prošle subote u Poreču, gdje su s istoimenim domaćinom u prvom kolu u nastavku sezone odigrali 30:30, poluvrijeme 16:11 za goste.

Dabrovi su bili u vodstvu od početka susreta, a u 34. minuti prednost je iznosila sedam golova razlike (11:18). Domaćin je smanjio zaostatak, a u 40. minuti i poravnao rezultat (20:20). Nakon toga ponovno je varaždinska momčad imala rezultatsku prednost, koja je iznosila i četiri gola, ali je Poreč izjednačio u posljednjoj minuti susreta.

- S obzirom na cjelokupnu situacija da nam je netko prije utakmice ponudio bod objeručke bi ga prihvatili, međutim, od početka utakmice postavili smo se kao gospodari i tako smo i igrali, pa nam je na kraju žao, jer smo bolja i kvalitetnija ekipa od Poreča, a izgubili smo drugi bod. Nažalost, u drugom smo dijelu napravili greške koje se ne smiju događati, ali nama su se desile treći put ove sezone i s gostovanja donosimo samo bod umjesto već osvojena dva, ali to je sport. Igračima nemam što zamjeriti već im samo mogu uputiti velike pohvale, jer su ostavili srce na parketu, borili su se kao lavovi. Bit ćemo svima tvrd orah - komentirao je trener Dabrova Vladimir Vujović.

Iako je večerašnji suparnik puni kvalitetniji od Poreča, trener Dabrova vjeruje u pozitivan ishod nadmetanja.

- Ako ponovimo htijenje i zalaganje kao što je bilo u Poreču, a da pri tome i smanjimo neprisiljene tehničke greške, Dubrava će praznih ruku otići iz Varaždina - naglasio je Vujović.