Večeras nas s Goricom očekuje teška utakmica, ali bodove ne dam nikome, naglasio je trener Dabrova Damir Turković. Foto: Dražen Novosel

Dabrovi večeras u Areni protiv drugoplasirane Gorice očekuju novu pobjedu

| 5.12.2020. u 13:46h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930 nakon što je u prošlom kolu odigrala svoj prvi susret još od 24. listopada i osvojila bod u Umagu protiv istoimenog domaćina u susretu 10. kola Paket 24 Premijer rukometne lige,večeras će u 19 sati, u sklopu 11. kola u dvorani na Dravi, u utakmici bez gledatelja, ugostiti sastav Gorice, koji je trenutačno drugoplasirani s 11 bodova jednim više i s utakmicom više od Dabrova.

Dabrovi su u Umagu bili u vodstvu većim dijelom susreta, na poluvremenu su imali dva gola razlike (12:10), a u dva navrata u drugom dijelu prednost Dabrova bila je i šest golova razlike (36. i 39. minuta 17:11 i 18:12), no domaćini su u 58. minuti izjednačili na 24:24, a nakon toga su golom 57 sekundi prije kraja došli do gola prednosti. Uslijedio je time out trenera Dabrova Damira Turkovića, a nakon toga i gol Tomislava Špruka s lijevog krila u posljednjim sekundama susreta za konačnih 25:25.

- I svojim sam igračima u svlačionici nakon utakmice rekao da nam je nakon pet tjedana pauze ovaj susret bio poput ulaska u novo prvenstvo i sve što smo ostvarili prije moramo zaboraviti i krenuti kao da je prvo kolo. Nismo imali kontinuitet iza sebe prijateljskih utakmica da bi mogli uočene greške ispravljati. Nakon pet tjedana viđeno u Umagu je bilo sasvim OK. Prije tjedan dana Zamet je na ovom terenu imao prednost od 7 golova, a na kraju izgubio jedan gol razlike. Ovo je sve samo ne normalna sezone i naravno da ni trenažni proces nije normalan i ovakvi rezultati su potpuno očekivani s obzirom na situaciju kakva jest. Kada ispravimo nedostatke i kada uđemo u ritam nadam se da će biti ona igra i onaj Varaždin koji ne gubi bodove u takvim susretima - rekao je Turković.

Nakon duljeg izbivanja zbog ozljede i bolesti u momčad se vratio kapetan Jurica Vidaček, tako da Turković ima širi kadar na raspolaganju.
- Vidaček je na oko 70 posto svojih mogućnosti i kada dođe na svoj maksimum sigurno je da će dati još više. Njegovim povratkom dobili smo jako puno na iskustvu - naglasio je Turković.

Njavljujući večerašnji susret koji će biti u izravnom prijenosu na Planet Sportu trener Dabrova je istaknuo:

. - Gorica do prople subote nije znala za poraz, a onda je izgubila na svom terenu od Zameta 37:31. Imaju igrače koji su na raspolaganju treneru i prijepodne i navečer, imaju glavu i rep te nemaju slabih strana. Teška utakmica, ali bodove ne dam nikome - zaključio je Turković.