Dabrovi ponovni bolji od Veprova u borbi za treće mjesto u Premijer ligi

| 7.5.2016. u 20:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U utakmici 6. kola Premijer rukometne lige za prvaka večeras je u Zagrebu Gradski rukometni klub Varaždin 1930 pobijedio domaćina, sastav Dubrave rezultatom 28:25, poluvrijeme 15:13 za goste.

U derbi utakmici za treće mjesto na tablici Varaždinci su bili u vodstvu na početku susreta, a Dubrava je od 10. do 19. minute  bila u prednosti s gol do najviše dva, nakon čega su Dabrovi preuzeli stvar u svoje ruke i na odmor se otišlo s dva gola prednosti u korist varaždinskog sastava.

U drugom poluvremenu u 37. minuti Varaždin je imao pet golova prednosti (14:19), no u 52. minuti Dubrava je došla na gol zaostatka (21:22), ali za preokret domaćin nije imao snage protiv objektivno kvalitetnijeg suparnika.

Najučinkovitiji u varaždinskom sastavu bili su Ivan Horvat i Tomislav Hirš s po pet golova, četiri su postigli Kevin Lind i Ante Tokić, a vratar Matija Špikić imao je devet obrana, a kod domaćina Kristian Volar postigao je šest golova.

Dubrava će biti suparnik GRK Varaždinu 1930 i u polufinalu hrvatskog Kupa, čija je završnica na rasporedu sljedećeg vikenda u Umagu.