Filip Baranašić (desno) u društvu trenera Dabrova Damira Turkovića uoči utakmice u varaždinskom Graberju Foto: Krešimir Đurić

Dabrovi ostali bez golmana koji karijeru nastavlja u njemačkoj ligi

| 13.10.2020. u 11:01h | Objavljeno u Sport

Dosadašnji vratar GRK Varaždina 1930 Filip Baranašić (20), inače rodom iz Hodošana, postao je novi igrač njemačkog prvoligaša HBW Balingena, gdje će braniti za njihovu momčad koja se natječe u trećoj ligi. HBW Balingen je od Njemačkog rukometnog saveza posljednjih petnaestak godina nagrađen certifikatom uspješnosti za razvoj mladih igrača.

Uprava HBW Balingena odlučila se na angažman Baranašića nakon što je njihov golman Andreas Uttke zadobio je ozljedu koljena tijekom priprema te će najmanje do kraja godine biti izvan igre i trener André Doster iznenada je imao na raspolaganju samo jednog vratara.

- Naravno da se nadamo da će se Andi Uttke uskoro vratiti, ali do tada moramo biti popunjeni na ovom važnom mjestu. Situacija je bila krajnje nesigurna, imali smo apsolutnu potrebu za angažmanom novog golmana, međutim, potraga neposredno prije početka prvenstva bila je sve samo ne lagana, jer je većina vratara koji bi bili kvalificirani za 3. ligu već dugo bila ugovorena. Zbog toga smo vrlo sretni što smo pronašli čuvara u Filipu . On je vrlo brz vratar, vrlo dinamičan - rekao je trener Doster za stranicu njemačkog prvoligaša.

- Sada imamo vrlo mladu momčad s Filipom i Mikom, dajemo im naše povjerenje, vjerujemo u njihove sposobnosti. Filip je izvrstan za momčad, ali mu je potrebno vrijeme i razvoj. Ovo je veliki izazov za cijeli tim trenera u HBW-u - dodao je Doster.

- S momčadi sam imao samo nekoliko treninga, vjerojatno će trebati neko vrijeme dok se koordinacija s obranom ne uskladi. Znam da trener čini sve kako bi momčad bila uspješna. Već se osjećam dijelom tima, imam osjećaj zajedništva. Solidarnost i pozitivna energija vrlo je visoka. Mislim da sam došao u okruženje u kojem je razvoj igrača glavni prioritet - naglasio je Filip Baranašić, za klupsku stranicu njemačkog prvoligaša HBW Balingena.