Kapetan Dabrova Jurica Vidaček očekuje pobjedu u današnjem ogledu s Ribolom Kaštela Foto: Krešimir Đurić

Dabrovi današnjom pobjedom i matematički osiguravaju ostanak u Premijer ligi

| 9.5.2017. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930 će danas u 18 sati u dvorani na Dravi, u 5. kolu Lige za ostanak, ugostiti sastav Ribole Kaštele. Dabrovi su pobijedili u sva četiri dosadašnja susreta Lige za ostanak i nalaze se na 2. mjestu tablice s 23 boda, četiri manje od vodećeg Poreča, 11 više od posljednje Ribole Kaštela i osam bodova više od predposljednjeg Rudara.

- Promjenom trenera došlo je do pozitivnog šoka kod igrača i tenzije su se malo smirile. Postojao je pritisak da se ove sezone mora napraviti dobar rezultat, ali kada se uvidjelo da za to više nema mogućnosti, stalo se na loptu, a novi trener Čagalj razgovarao je s igračima i smirio ekipu - naglasio je kapetan Dabrova Jurica Vidaček. Priznaje da igračima nije bilo svejedno kada su spoznali da će igrati u Ligi za ostanak.

Današnjom pobjedom Dabrovi će i matematički zadržati status Premijer ligaša.

- Idemo punom snagom, pobijediti, da što prije i teoretski zadržimo ostanak u ligi - zaključio je Vidaček. Dabrove od 12. svibnja, očekuje nastup na završnici Kupa Hrvatske, gdje će u polufinalu od 17 sati igrati protiv Nexea.

U drugom polufinalu od 19 sati sastat će se PPD Zagreb i Dubrava. Utakmica za 3. mjesto je u subotu 13. svibnja od 14.30 sati, a finale će biti u nedjelju od 18 sati.