Trenutak kada je Zelenika navodno srušio napadača Hajduka, poslije čega je sudac Strahonja dosudio kazneni udarac za domaće Foto: screenshot Arenasport

VIDEO Cvitanović: Nije bilo kontakta između Zelenike i Diamantakosa

| 29.9.2020. u 07:45h | Objavljeno u Sport

U sinoćnjoj HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je suđenje u utakmicama šestog kola Prve HNL, među njima i susret u Splitu, gdje je Hajduk pobijedio Varaždin s 2:0. Na Poljudu je branič Varaždina Jorgo Pellumbi dobio je od suca Frana Jovića izravni crveni karton u 15. minuti zbog rušenja Hajdukova napadača Diamantakosa, što je odlučilo utakmicu.

- Sučeva odluka je bila ispravna. Riječ je o izglednoj prilici za postizanje gola - rekao je Strahonja. Bilo je riječi i o dosuđenom kaznenom udarcu u 49. minuti. Grka Diamantakosa navodno je srušio vratar Varaždin Oliver Zelenika, a siguran s bijele točke bio je kapetan Hajduka Mijo Caktaš za konačnih 2:0. 

- Sudac je vrlo uvjerljivo dosudio kazneni udarac. Gledal smoi kroz dva ili tri kadra i ne možemo sigurno reći je li bio penal. VAR suci su imali šest kamera i vjerojatno su oni bolje vidjeli kontakt - kazao je Strahonja.

Nekadašnji napadač Dinama i bivšeg prvoligaša Varteksa Igor Cvitanović mišljenja je da kontakta između Zelenike i Diamantakosa nije bilo
- Zelenika se uvukao u sebe i mislim da je Diamantakos išao preskakati golmana i onda je odlučio pasti. Po meni definitivno nije bilo kontakta - rekao je Cvitanović.

Označeno u