Zadar je došao do pobjede uz vjetar u leđa glavnog dijelitelja pravde Foto: Krešimir Đurić

Cvek: Zadru je dosuđen 11-terac u 2. minuti, a nama nije, iako su bile dvije situacije

| 28.4.2019. u 09:19h | Objavljeno u Sport

Bolan je za varaždinsku momčad bio jučerašnji poraz od 3:0 u Zadru od istoimenog domaćina u susretu 22. kola Druge HNL. Srećom po Varaždin,a s obzirom na domaći, možda neočekivani poraz Šibenika od Dugopolja s 1:0, nakon 22. kola nije se promijenila pozicija na tablici Druge HNL, na kojoj je Šibenik i dalje vodeći s bodom prednosti u odnosu na sastav Branka Karačića.

Međutim, loša je stvar iz nadmetanja u Zadru što je glavni sudac Jakov Titlić iz Hrvaca opomenuo čak šestoricu igrača Varaždina Maria Zebića, Dominika Perkovića, Karla Samboleca, Daria Jerteca, Marka Stolnika i Matiju Kolarića, da je u 64. minti, zbog, kako je navedeno u izvješću s utakmice, psovanja glavmog suca, izravan crveni karton dobio Dejan Glavica, pa u sljedećem kolu protiv Međimurja neće moći igrati čak petorica igrača Varaždina zbog tri žuta, odnosno crvenog kartona.

- Ne može se izbjeći i ne reći da je sudac bio glavni autor našeg poraza. Već u 2., minuti dosudio je kazneni udarac za Zadar čime je okrenuo tijek susreta na stranu domaćina, a u nastavku utakmice dva puno očiglednija kaznena udarca nama nije dosudio. Fućak je bio srušen u kaznenom prostoru, a isto tako jednog je igrača Zadra lopta pogodila u ruku u njihovom šesnaestercu, ali sudac se nije oglasio. Isto tako nije slučajno da je našim igračima pokazano čak šest žutih kartona i jedan crveni dok je na utajkmici ukupno bilo dodijeljeno 9 žutih kartona, pa nama u sljedećem kolu nama ne može igrati čak pet igrača, što nikako nije slučajnost. Ovih devet žutih kartona i jedan crveni karton pokazanih na jednom susretu sigurno su raritet u Drugoj a vjerojatno i u Prvoj HNL - rekao je predsjednik Nogometnog kluba Varaždin Stjepan Cvek.