Cro Race od 28. rujna do 3. listopada sa startom u Osijeku i finišom u Varaždinu! Foto: Ilustracija

Cro Race od 28. rujna do 3. listopada sa startom u Osijeku i finišom u Varaždinu!

| 7.9.2021. u 13:44h | Objavljeno u Sport

Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race (nekadašnji Tour of Croatia) održat će se od 28. rujna do 3. listopada te ugostiti dvadesetak biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, kroz šest etapa, na trasi većoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske.

Prošle godine se utrka nije održala zbog koronavirusa, a ove godine se vraća na radost svih sportskih zaljubljenika. I ove će godine utrka CRO Race ponuditi brojna uzbuđenja i atrakcije, a prolazit će kroz trinaest županija te obuhvatiti neke već poznate, ali i nove destinacije.

Utrka i ove godine starta iz Osijeka u 11 sati 28. rujna, prolazi kroz Ludbreg, a završava u Varaždinu. Tu uvodnu i ujedno najdužu etapu od 237 kilometara krasi pretežno ravničarski kraj, ali bit će jako zanimljivo vidjeti hoće li bjegovi biciklista od glavne grupe ili vjetar utjecati na grupni sprint na središnjem varaždinskom trgu. Dodatno uzbuđenje u etapi donijet će bonifikacijski sprintevi u Slatini, Koprivnici i u prvom prolasku kroz cilj u Varaždinu.

Na žalost, na ovogodišnjem izdanju neće biti domaćih predstavnika s obzirom da su i Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek, nedavno završili svoje karijere u ovom sportu.