Cro Cop: Školovanje u Varaždinu pamtim kao najljepši dio života proveden u školi, a Esad je moj veliki prijatelj

| 2.2.2022. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Mirko Cro Cop Filipović je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj je zagrljen s nekadašnjim varaždinskim karatistom,a sada karate trenerom i zaposlenikom Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Esadom Garibovićem kojem je,kao i gradu Varaždinu, u kojem se školovao za vrijeme Domovinskog rata, posvetio i objavu.

 Ova slika je nastala 2002 ili 2003 u Varaždinu i uz mene je moj dragi prijatelj Esad Garibović, naš legendarni karatista uz kojeg sam radio prve korake u borilačkom sportu! Upoznao sam ga krajem 1991., kada sam se, kao gimnazijalac 3 razreda, upisao u Karate klub ‘Varaždin’.

 Treći razred sam išao u Varaždin jer radi rata gimnazija u Vinkovcima nije radila te je dio učenika a među njima i ja bio pozvan da treći razred pohađam u Varaždinu.Prva dva razreda i četvrti sam završio u Vinkovcima.

 Ipak školovanje u Varaždinu pamtim kao najljepši dio života proveden u školi! Odmah sam se upisao u karate klub jer kickboxinga za kojim sam bio lud nije bilo.Bio je izbor karate ili box.

 U klubu su me lijepo prihvatili te sam se ja već nakon par dana odvojio uz jednu grupu starih prekaljenih karatista u kojoj su bili moj prvi trener Goran Cerovečki i Esad Garibović.

 Goran mi je pokazivao tehnike i rad na vreći i makivari a s Esadom sam na kraju treninga radio sparing.Radili smo pravi kickboxing sparing sa boksačkim rukavicama i štitnicima za noge.Esad je bio vrhunski karatista i teškaš i dobijao sam redovito batine ali nisam odustajao.I kroz taj sparing s njim sam puno naučio.

 Naši treninzi zajednički su prestali mojim završetkom školske godine ali sam do dan danas ostao u kontaktu s Esadom i smatram ga svojim velikim prijateljem i nikada neću zaboraviti dane provedene s njim i Goranom Cerovečkim i kako su me oni a i ostali iz kluba ljudski i toplo prihvatili.Hvala vam!, napisao je Mirko Cro Cop Filipović na svom Facebook profilu.