Crazy Hill Bic: 103 kilometra za najizbirljivije cestovne bicikliste Foto: ŠRD BSV Ludbreg

Crazy Hill Bic: 103 kilometra za najizbirljivije cestovne bicikliste

Varaždinske vijesti | 5.9.2023. u 20:18h | Objavljeno u Sport

Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg u nedjelju, 10. rujna organizira biciklijadu Crazy Hill Bic.

Prijave i registracija počinju u 9:30 sati na Trgu Svetog Trojstva Ludbregu, a start je između 10 i 11 sati.

- Naime, radi se o kliznom startu, svaki pojedinac prema svojim mogućnostima i želji bira kad će startati, obratiti pozornost na zadane limite. Vozi se staza dužine 103 km - pojasnili su iz kluba.

Staza nije označena te je rutu potrebno spremiti na biciklističko računalo, sportski sat, mobitel ili isprintati kartu s ucrtanom rutom biciklijade.

Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljit će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova.

- Ruta vas vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što vam omogućava da se fokusirate na vožnju i brzinu bez previše smetni i distrakcija. Ruta se iz Ludbrega kreće prema Kalniku gdje vas čeka ozbiljni, ali ne predugi uspon do mjesta Kalnik, Tamo će vaš trud biti nagrađen predivnim i inspirativnim pogledom na nepregledno zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja uz koje ćete se lakše okrijepiti te napuniti energijom. Nakon Kalnika, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustovi i "hupseri" no budite spremni na još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te vas nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg – poručuju iz BSV-a.

Startnina iznosi 15 eura.