Cratis Varaždin do pobjede u Zagrebu protiv Medicinara Trnja Foto: Martin Novosel

Cratis Varaždin do pobjede u Zagrebu protiv Medicinara Trnja

vv | 27.1.2024. u 19:24h | Objavljeno u Sport

Nakon jednog negativnog niza pred kraj 2023. godine u Superligi u kojem su nanizali četiri poraza, Cratis Varaždin se vratio pobjedama i u današnjem susretu 12. kola slavili su na gostovanju u Zagrebu kod Medicinara Trnja.

Do pobjede su došli nakon velike borbe u pet setova i nakon 2 sata i 23 minute igre. Cratis je bolje ušao u susret i uzeo prvi set sa uvjerljivih 25:15, ali domaćin se vratio i osvojio sljedeća dva seta sa 25:21 i 25:22. Varaždinski sastav je ponovno pokazao snagu i uzeo četvrti set sa 25:17, dok je u drami petog seta slavio sa 16:14.

Ovo je za Cratis Varaždin sedma pobjeda u sezoni te i dalje drže peto mjesto ispred šestoplasirane Marsonie i iza četvrtoplasiranog Centrometala koji danas igraju međusobni susret u Nedelišću.

Cratis Varaždin će u idućem 13. kolu Superlige gostovati kod Zadra. Zadar je trenutno posljednja momčad lige, jedina koja još čeka svoju prvu pobjedu u sezoni.

Prije toga ih još čeka i četvrtfinalni susret u Hrvatskom odbojkaškom kupu Vinka Dobrića protiv Centrometala na domaćem terenu u Areni Varaždin. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 31. siječnja, u 19 sati.