Momčad Varteksa 14 dana neće igrati prvenstvene ni kup susrete Foto: Dražen Novosel

COVID 19 U TREĆOJ HNL Nakon utakmice u Bjelovaru 14 igrača Varteksa u samoizolaciji

Varaždinske vijesti | 19.10.2020. u 16:02h | Objavljeno u Sport

Prvenstvena utakmica 9. kola Treće HNL Sjever između odigrana u Bjelovaru između Bjelovara i Varteksa osim poraza varaždinske momčadi od 1:0, ima za posljedicu i samoizolaciju za 14 igrača Varteksa koji su nastupili na tom susretu jer su bili u kontaktu s jednim domaćim igračem, koji je pozitivan na COVID 19.

Kako je objavio portal bjelovarlive, nakon utakmice Bjelovara s Varteksom doznalo se kako je jedan domaći igrač pozitivan na koronavirus slijedom čega je prva jedanaestorka Bjelovara završila u samoizolaciji.

-Trebao sam ići na jedan službeni put pa sam u subotu ujutro obavio testiranje. Iako nisam imao nikakvih simptoma. Jučer popodne sam igrao utakmicu i sve je bilo normalno kao i uvijek, da bi me oko 20 sati nazvao epidemiolog i rekao da je moj nalaz pozitivan na koronavirus. Do 27. listopada moram biti u samoizolaciji. U samoizolaciji su i moji suigrači sve do 31. listopada, kao i moji najbliži kontakti koje sam naveo – kazao je zaraženi igrač te dodao kako unatoč zarazi i dalje ne osjeća nikakve simptome COVIDA-19, piše na portalu bjelovarlive.

Da je nalaz igrača pozitivan potvrdio nam je i Marko Ćurić, predsjednik NK Bjelovara koji se već duže vrijeme nalazi u samoizolaciji, kao i aktualni trener Petar Bošnjak, navodi portal bjelovarlive. Kako doznajemo od predstavnika čelništva Varteksa stigla im je obavijest epidemiologa da njihovih 14 igrača koji su igrali subotnji susret također moraju u samoizolaciju od 14 dana, što znači da momčad Varteksa neće igrati u srijedu u Hrženici susret županijskog kupa s Radničkim, a niti u subotu prvenstvenu utakmicu 10. na stadionu Sloboda protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri, kao niti utakmicu 11. kola Treće HNL Sjever s Tehničarem u Cvetkovcu.

Inače delegat susreta Mladen Martinčić je u izvješću s utakmice napisao: Sama utakmica pod upitnikom zbog COVID-a u domaćoj ekipi (trener, predsjednik). Trenera nije bilo na klupi. S obzirom na to da je sama utakmica pod upitnikom postavlja se pitanje kako to da se ipak odigrao subotnji susret u Bjelovaru, pogotovo se znalo da je trener Bjelovara, koji je u svakodnevnom kontektu s igračima svoje ekipe, bio pozitivan na COVID 19.