Čop: Županija treba sufinancirati "Nogometnu akademiju"

IHR/Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 13:12h | Objavljeno u Sport

- Politika i sport su jedina područja u kojima se bude emocije, od onih ružnih do lijepih. Samo u Domovinskom ratu i Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvati su bili jedinstveni i srca su nam kucala u istom ritmu. Još se sjećamo povratka naše nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada ih je dočekalo pola milijuna ljudi. Imali smo sreću da je u toj reprezentaciji bio jedan Varaždinac, a toga svega ne bi bilo da se kroz NK Varaždin, odnosno bivši NK Varteks nije ulagalo u mlade sportaše, a u njih se ne može ulagati ako nema dobrih trenera i dobre sportske škole. Županija treba sufinancirati projekt "Nogometne akademije"- poručio je  Krešimir Čop, predsjednik Saveza sportova Varaždinske županije i županijski vijećnik na današnjoj konferenciji za novinare Kluba vijećnika HDZ-a.

Sufinanciranje kroz tri godine

Jedna od tema sutrašnje sjednice Županijske skupštine je Odluka o projektu "Nogometna akademija“. Kao što se navodi u dokumentima, riječ je o projektu od interesa za Varaždinsku jer doprinosi razvoju i promicanju sporta i sportskih aktivnosti djece i mladih.

Projekt "Nogometne akademija“ provodit će NK Varaždin, a prihvati li većina županijskih vijećnika Odluku o projektu „Nogometne akademije“, Varaždinska županija će projekt sufinancirati kroz trogodišnje razdoblje po sporazumu s jedinicama lokalne samouprave i NK Varaždin, na temelju udjela izvornih prihoda proračuna Županije u ukupnim izvornim prihodima proračuna svih jedinica i Županije, za prethodnu godinu.

- Logično je da Nogometna škola NK Varaždina bude rasadnih mladih kadrova. To je kriterij kvalitete. Puno lakše će mladi nogometaš doći do Dinama ili Slavena ako dolazi iz Varaždina, odnosno ako će Varaždin biti rasadnik mladih kadrova. Ja to gledam tako – rekao je predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.