Članovi varaždinske Vidre uspješni na Festivalu plivanja u Rijeci

| 8.11.2017. u 09:07h | Objavljeno u Sport

Članovi Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Vidra iz Varaždina nastupili su na Festivalu plivanja koji se održao u sklopu Otvorenog regionalnog prvenstva za osobe s invaliditetom na bazenima Kantrida u Rijeci, u organizaciji PK Force iz Rijeke. Nastupilo je 111 plivača s invaliditetom iz 16 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi Vidre osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama.

Nikola Kosec s Down sindromom, Sabina Kušter sa skraćenom desnom potkoljenicom, Brunela Hrženjak s Down sindromom, Teo Škvorc sa sindromom staklenih kostiju i Roko Lazić s cerebralnom paralizom natjecali su se u dva dijela - jutarnjem i poslijepodnevnom programu. U svim disciplinama popravili su svoja najbolja osobna vremena te se visoko plasirali u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

U jutarnjem dijelu najmlađi sudionik natjecanja, sedmogodišnji Teo Škvorc plivao je tri discipline, i na sve tri discipline osjetno popravio svoja osobna najbolja vremena;57 sek brže na 50 m leđno isplivavši 1'32''18 te osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, za 26 sek brže 100 m prsno 4'39'' te osvojio prvo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, te čak 1'08'' brže od najboljeg vremena na 100 m leđno za 3'23'' čime je osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

U poslijepodnevnom dijelu natjecanja 50 m prsno uz osjetni umor od prvog dijela natjecanja, Teo je isplivao za 2'09'' čime je osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji. Nikola Kosec ujutro je plivao dvije discipline: 50 metara leđno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za 4 sek 48''96 te osvojio prva mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i 50 m delfin za 1'11'', samo sekundu sporije od najboljeg osobnog rekorda te osvojio 3. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 1. mjesto kao junior.

Poslijepodne je 50 metara prsno popravio za 4 sek za 1'11 i osvojio 1. mjesto u juniorskoj i 2. mjesto u apsolutnoj kategoriji te na  50 metara slobodno 2 sek brže za 41''55 time je osvojio prva mjesta i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji.

Roko Lazić je ujutro popravio svoja najbolja vremena isplivavši 50 m leđno 4 sek brže za 47''64 te zauzeo treća mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. U poslijepodnevnom dijelu natjecanja na 50 m prsno isplivao je za 1'15 te zauzeo treća mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, dok je svoju brzinu i odličnu kraul tehniku pokazao na 50 m slobodno isplivavši dionicu za 40''82 čime je popravio svoje najbolje vrijeme za čak 12 '' zauzevši 3. mjesto kao junior i 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Od ženskog dijela ekipe varaždinske Vidre u jutarnjem dijelu za suočavanje i pobjedu straha od svog prvog nastupa, Sabina Kušter plivala je 50 m leđno te je kao nagradu popravila svoje najbolje vrijeme za 20 '' isplivavši za 1'16' i time bila najbolja u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak u popodnevnom dijelu isplivala kao 2. juniorka i 6. plivačica sa Down sindromom u apsolutnoj kategoriji na  50 m prsno za 1'38'', čime je svojim prvim nastupom bez glavne asistentice i najveće potpore majke Karmen Hrženjak uspjela isplivati brzo i samouvjereno na što su u klubu posebno sretni i ponosni.