Članovi SPK Varaždina na PH osvojili 2 naslova državnih prvaka

| 31.1.2016. u 13:58h | Objavljeno u Sport

U  organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza jučer je održano prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima. U prepunoj dvorani u Koprivnici brojni plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba "Varaždin" na državnom natjecanju nastupilo je pet plesnih parova raspoređenih u tri starosne kategorije i na zadovoljstvo varaždinskih navijača 4 plesna para ušlo je u finale.

Nakon vrlo zanimljivih i atraktivnih finalnih nastupa Sportski plesni klub "Varaždin" na državnom prvenstvu u standardnim plesovima osvojio je 2 naslova državnih prvaka, jedno drugo, jedno treće i jedno deseto mjesto, te je postali najuspješniji plesni klub u Hrvatskoj.

Naslov državnih prvaka tako su osvojili Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana. Naslov viceprvaka Hrvatske odnosno drugo mjesto pripalo je Anji Topolovec i Vedranu Sragi u kategoriji odrasli, treću stepenicu pobjedničkog postolja dohvatili su Milana Chekanova i Tin Sanjković isto tako u kategoriji odrasli, dok su Anja Liber i Robin Kereša bili deseti u kategoriji starija mladež.

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tihana i Jurica kvalificirali su se na europsko i svjetsko prvenstvo koji će se sredinom travnja odnosno početkom lipnja održati u Rumunjskoj odnosno u Japanu.