Članovi SPK Varaždin koji su nastupili na međunarodnom turniru u Zagrebu Foto: spk varaždin

Varaždinski plesači u Zagrebu osvojili 4 prva, 4 druga i 3 treća mjesta

| 7.5.2017. u 19:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je u Zagrebu održan Međunarodni plesni turnir u sportskim standardnim i latinsko-američkim plesovima "Zagreb Open 2017", a u organizaciji Sportskog plesnog kluba "Optimus" iz Zagreba i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

U dvorani na Kajzerici plesni parovi iz 19 sportskih plesnih klubova natjecali su se za naslove najboljih u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba "Varaždin" nastupilo je 6 plesnih parova, a ostvareni rezultati bili su kao i na gotovo svim natjecanjima na kojima se pojave varaždinski plesni parovi - odlični. Osvojena su 4 prva mjesta, 4 druga mjesta i 3 treća mjesta.

U bodovnom dijelu natjecanja naslove pobjednika u standardnim plesovima tako su osvojili Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji mlađa mladež i Matija Međeral i Zara Hrnčić u kategoriji mladež, drugo mjesto pripalo je Mislavu Putareku i Sari Vugrek u kategoriji mlađa mladež, dok su treći bili Robin Kereša i Anja Liber u kategoriji starija mladež.

U istom natjecanju, ali u latinsko-američkim plesovima prvi su ponovo bili Teo Patačko i Stefani Hrman te Matija Međeral i Zara Hrnčić, svaki u svojim kategorijama, dok je treća stepenica pobjedničkog postolja pripala Mislavu Putareku i Sari Vugrek, kategorija mlađa mladež, i Robinu Kereši i Anji Liber, kategorija starija mladež.

Osim u bodovnom dijelu natjecanja Sportski plesni klub "Varaždin" imao je i svoje predstavnike na međunarodnom dijelu turnira, gdje su isto tako ostvareni zavidni rezultati.

Jurica Kavran i Tihana Vusić bili su drugi u standardnim i latinsko-američkim plesovima u kategoriji starija mladež, dok su Vedran Sraga i Anja Topolovec također bili drugi u kombinaciji deset plesova u kategoriji odrasli.

Ostvareni rezultati odraz su kvalitetnog rada u Sportskom plesnom klubu "Varaždin", ali isto tako i talenta mladih varaždinskih plesača.