Članovi Savate kluba Omega Varaždin osvojili odličja na natjecanju u Milanu i Zagrebu

MGA/VV | 1.12.2019. u 17:08h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Savate kluba Omega Varaždin ovog vikenda nastupili su na dvije borilačke priredbe. Na međunarodnom turniru koji je održan u Milanu (Italija) nastupile su dvije članice u sastavu reprezentacije Hrvatskog savate saveza Irena Žunec i Ines Leskovar.
Irena je u kategoriji seniorki do 65 kg osvojila zlatnu odličje dok je Ines u kategoriji juniorki do 65 kg osvojila srebro. Reprezentacija Hrvatske bila je iznimno uspješno na natjecanju u Milanu, ističu u varaždinskom savate klubu.

U Zagrebu je održano i otvoreno prvenstvo Zagreba u combat savateu, gdje su Varaždinci također bili iznimno uspješni. Zlatna odličja i pehare osvojili su Patrik Grđan, Jakov Jozić, Valentino Florijanić, Patricija Špoljarić i Nika Špoljarić, srebrna odličja i pehare osvojili su Ranko Gerić, Jan Benček i Juraj Primorac, brončano odličje i pehar osvojila je Tajana Košćak.

- Svakako želimo istaknuti iznimno visoku kvalitetu organizacije natjecanja i zahvaliti se organizatoru Vladi Grujić i Jasni Gerbin koji su digli ovo natjecanje na visoki nivo. Kako je ovo elitna disciplina Savatea ostvareni rezultati time su još značajniji za naše borce koji svakim natjecanjem konkuriraju za međunarodna natjecanja, a kasnije i borbe za ulazak u sastav reprezentacije. Čestitamo svim protivnicima koji su se borbeno suprotstavili našim borcima, i organizatoru Zagrebački savate savez uz obećanje da se vidimo sljedeće godine - ističu u klubu Omega.