Članovi Savate i boksačkog kluba Omega iz Varaždina sjajno odradili dva natjecanja

Varaždinske vijesti | 16.9.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Članovi Savate i boksačkog kluba Omega iz Varaždina Valentino Florijanić, Tajana Koščak, Niko Krečak, Jakov Jozić, Nika Špoljarić, Patrik Grđan su uz trenere Miljenka Rožmarića, Kristinu Sokolić, Emerika Večerića sjajno odradili čak dva natjecanja.

Na zagrebačkom Jarunu održano je 4. kolo 1. hrvatske boksačke lige. Tajana Koščak je u kategoriji do 57 kg pobjedila borbenu Lidiju Tišljar iz BK Zagreb, pri čemu je pokazala najvišu razinu boksačke spreme, a protivnica nije dolazila do rješenja kako bi je ozbiljnije ugrozila .

Protivnica Nike Špoljarić u startu je predala borbu, a Nika je upisala nova tri boda na konto.

Paralelno je u Sesvetskom kraljevcu održano otvoreno prvenstvo Zagreba u savateu kombat disciplini. Niko Krečak ponovo je odmjerio snage sa iznimno iskusnim Marko Bulekom iz SK Stubica u kategoriji do 60kg.

Veliki napredak vidljiv je nakon određenih ljetnih priprema. Jakov Jozić u kategoriji do 70kg nakon pobjede nad borcem iz SK Šimunec gym Patrikom Kranjčecom finale nije odradio zbog ozljede ramena.

Šećer na kraju natjecateljskog dana svakako je bio Valentino Florijanić u kategoriji do 80 kg. Dominantno je osvojio otvoreno prvenstvo Zagreba i pokazao visoki napredak u dugogodišnjem treningu. 

U Savate i boksačkog kluba Omega iz Varaždina okreću se sljedećem natjecanju, državnom prvenstvu u boksu za žene i boksače seniore U-22.