Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg

Članovi ludbreškog hrvačkog kluba uspješni na PH u Zagrebu

| 9.10.2018. u 09:09h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu,u ŠSD „Pešćenica“, u organizaciji Saveza hrvačkih športova grada Zagreba održano je Prvenstvo Hrvatske za starije dječake u slobodnom načinu, starije djevojčice (dobna skupina do 15 godina), juniore u slobodnom načinu i juniorke (dobna skupina do 20 godina) za 2018. godinu. Na natjecanju je nastupillo 146 mladih hrvača i hrvačica.

Hrvački klub Ludbreg imao je pet predstavnika. Kod starijih djevojčica nastupile su Sandra i Marta Besek a obje su se okitile srebrnim medaljama. Sandra Besek je u kategoriji do 58 kilograma ostvarila pobjedu protiv hrvačice iz Zadra, dok je u borbi za zlato od nje bolja bila predstavnica Herkula, koju je nedavno pobijedila u borbi za ulazak u reprezentaciju te nastup na prvenstvu Balkana.

Marta Besek je također ostvarila pobjedu u prvoj borbi protiv hrvačice Slatine, a u neizvjesnom meču, u borbi za zlato, bolja je bila Victoria Vrdoljak, članica varaždinske Vindije. Marta Besek je nastupila u kategoriji do 66 kilograma,što inače nije njena prava kategorija, s obzirom na to da nastupa u kategoriji do 62 kilograma, ali se ciljano išlo u višu kategoriju kako bi imala jače borbe.

Kod juniora David Čurila je postao viceprvak države u kategoriji do 61 kilogram. Srebro je osigurao s dvije atraktivne pobjede protiv predstavnika Vindije i HK Fami iz Donjeg Miholjca, a bolji od njega bio je reprezentativac Tomica Đurić iz HK Lika.

U juniorima do 79 kilograma nastupio je Dražen Oršuš koji je bio na korak do medalje, zauzevši 5. mjesto. U borbi za broncu odlično je počeo i poveo protiv predstavnika Metalca, ali je u nastavku kondicijski pao i nije uspio održati prednost do kraja borbe.

Kod juniorki Marta Busija je u kategoriji do 57 kilograma postala državna prvakinja, bez konkurencije.

U subotu 13. listopada u gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu od 10 sati održat će se Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje/ kadete i mlađe seniorke/seniore. Ulaz će biti besplatan.