Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili na 54. međunarodnom maratonu od Brežica do Zagreba

| 25.9.2023. u 09:20h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na 54. međunarodnom maratonu od Brežica do Zagreba. Na stazi dužine 32 kilometara nastupilo je 50 posada iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Od Varaždinaca nastupili su u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar koji su pobijedili u svojoj konkurenciji, dok je u turističkom kajaku Damir Staneković osvojio 3. mjesto.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 km na jezeru Jarun. Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kajaka jednosjeda kadetkinja Hana Valjak i kod kadeta Marin Bjeliš.

Drugo mjesto osvojila je u kajaku jednosjedu mlađa kadetkinja Leona Habek, među kadetima Neo Vugrek i kod polaznika škole kajaka Borna Valjak.

Treće mjesto osvojila je u kajaku jednosjedu mlađa kadetkinja Dina Stanković, kod polaznika škole kajaka Andrija Novak i kadet Domagoj Cerovečki.

Na Jarunu je održana 3. utrka Kupa mladih Grada Zagreba u slalomu na kojoj je u kajaku jednosjedu kod kadetkinja pobijedila Hana Valjak.

U kajaku kod mlađih kadetkinja Leona Habek plasirala se na 2. mjesto, a Dina Stanković bila je treća. Polaznik škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 3. mjesto kao i mlađi kadet Domagoj Cerovečki. Marin Bjeliš kod kadeta bio je 4., a Neo Vugrek zauzeo je 7. mjesto. Andrija Novak kod mlađih kadeta zauzeo je 4. mjesto.