Članovi Baroka osvojili čak 102 odličja na regionalnom prvenstvu u Sisku

| 8.2.2016. u 12:52h | Objavljeno u Sport

Plivači varaždinskog Baroka nastupili su u Sisku na Regionalnom prvenstvu za sve dobne skupine. Sudjelovalo je 13 klubova i 367 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali u svim uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupio je najveći broj članova Baroka do sada, njih čak 66, a osvojili su rekordna 102 odličja od kojih su 16 zlatnih, 42 srebrena i 44 brončana. Pojedinačne medalje osvajalo je 19 predstavnika Baroka u svim uzrasnim kategorijama.

U kategoriji početnica najuspješnija je bila Leona Juriša koj je osvojila 6 odličja od kojih 4 srebra i 2 bronce. Melani Kliček u istoj je kategoriji osvojila srebro i broncu. Kombinirana muško ženska početnička štafeta Baroka zauzela je drugo mjesto, a nastupili su u sastavu: Leona Juriša, Melani Kliček, Miran Piskač i Filip Kukec.

U mlađekadetskoj konkurenciji kod plivača se istaknuo Erik Hunjek koji je osvajao medalje u čak 7 pojedinačnih utrka. Bio je 3 puta zlatni, 2 puta srebreni i 2 puta brončani. Luka Štumberger osvojio je dvije medalje od kojih jedno srebro i broncu, dok je Niko Balenta osvojio jednu broncu.

Kod plivačica najuspješnija predstavnica u mlađekadetskom uzrastu bila je Nika Dobovičnik koja je osvojila 7 medalja, od kojih 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Brončanu medalju u istoj kategoriji osvojila je Mila Mitrović. Ženska mlađekadetska štafeta u sastavu: Mila Mitrović, Melani Kliček, Nika Dobovičnik i Leona Juriša bila je najbolja na 4x100 slobodno i 4x100 mješovito. Muška štafeta 4x100 mješovito u sastavu: Bruno Obrstar, Luka Štumberger, Fran Čurdija i Erik Hunjek bila je srebrena, a štfeta 4x100 slobodno u sastavu: : Bruno Obrstar, Luka Štumberger, Karlo Rogina i Erik Hunjek bila je brončana.

U kategoriji kadeta najbolji je bio Jakov Igrec koji je osvojio 5 medalja, od kojih 1 zlato, 2 srebra i 2 bronce. Petra Gašparac bila je najbolja kadetkinja, a osvojila je 3 brončana odličja. Muška štaafeta u sastavu: Jakov Igrec, Vid Ilčić, Matej Čok i Lovro Ranković bila je srebrena na 4x100 slobodno, te brončana u utrkama 4x200 slobodno i 4x100 mješovito. Ženska kadetska štafeta u sastavu: Petra Gašparac, Dora Jurak, Katja Balažinec i Nika Dobovičnik bila je brončana.

Najuspješnija predstavnica Baroka po broju ostvarenih plasmana na postolje na cijelom natjecanju bila je mlađa juniorka Martina Štefinec. Ostvarila je čak 13 plasmana na postolje, a od toga je bila 2 puta zlatna, 5 puta srebrena i 6 puta brončana. Medalje je osvajala u mlađe juniorskoj, juniorskoj, mlađe seniorskoj i općoj kategoriji. Odlične nastupe, rezultate i plasmane zabilježio je i mlađi junior Luka Cvetko koji je osvojio 2 zlata, 2 srebra i broncu. U istoj kategoriji srebro i 3 bronce osvojio je Nikola Briški.

U juniorskoj kategoriji najviše  su se istaknule Elena Škrapec i Mirta Piskač osvajavši medalje i u kategorijama mlađih seniora i u općoj. Elena je ostvarila ukupno 11 plasmana na postolja, od koji 7 puta kao drugoplasirana i 4 puta kao trećeplasirana. Mirta Piskač bila je 1 put prvoplasirana, 6 puta drugoplasirana i 2 puta trećeplasirana. Juniorka Lea Ćelić zabilježila je 3 druga mjesta, a Dora Mihinjač jedno treće mjesto.

Od plivača u juniorskoj konkurenciji dvije bronce osvojio je Neven Lončarić, te isplivao dvije norme za PH. Ženska juniorska štafeta 4x100 ješovito u sastavu: Elena Škrapec, Mirta Piskač, Lea Ćelić i Dora Mihinjač bila je trećeplasirana u kategorijama juniorki, mlađih senirki i u općoj.

U konkurenciji mlađih seniorki Stela Grobotek doplivala je do 2 druga i 2 treća mjesta.žU općoj kategoriji senior Mario Vlahinja osvojio je jedno zlato. Ženska seniorska štafeta 4x100 slobodno u sastavu: Elena Škrapec, Maja Berkopić, Dora Mihinjač i Stela Grobotek bila je najbolja. Muška seniorska štafeta 4x100 slobodno u sastavu: Neven Lončarić, Mario Vlahinja, Martin Kocijan i Luka Cvetko bila je drugoplasirana, a seniorska štafeta 4x100 mješovito trećeplasirana.

Jednako važno je spomenuti i ostale članove Baroka koji su nastupili na prvenstvu, a nisu osvajali medalje: Karlo Rajković, Ivan Vitković, Hrvoje Smontara, Fran Stolnik, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Ivan Turkalj, Enio Sakač, Domagoj Pretković, Leon Makovac, Edi Jupić, Vito Črtalić, Luka Lacković, Davorin Suhanek, Matej Đaković, Jakov Lazar, Matej Rogina, Andro Šantek, Ivona Valentak, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Ana Amelija Petric, Lara Ranković, Anja Mirilović, Jana Čok, Sara Marković, Iva Vresk, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić, Buga Stipan, Ida Marić, Mirta Vučetić i Doris Hudek.  

Na ovom natjecanju svi plivači koji su otprije imali norme za PH iste su i potvrdili. Neven Lončarić isplivao je prve ovosezonske norme, te se uspio plasirati na PH.  Svakako treba izdvojiti i izvrstan nastup Karla Rajkovića koji je u utrkama 50 i 100 slobodno otplivao osobne rekorde.

Sada je poznata i konačna brojka od 10 članova Baroka koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Splitu od 25. do 28.02.'16.

Sljedeći nastup plivače Baroka očekuje u subotu 13.02. na Mini Grand prix mitingu za mlađe dobne skupine „Žabac“ koji se održava u Zagrebu.