Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković čestitala je članovima AIK-a na iznimnim rezultatima

Članovi AIK-a, promotori Varaždinskih Toplica,na prijamu kod gradonačelnice Dragice Ratković

| 17.5.2019. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica su u 2018. godini osvojili 89 medalja u sportskom karateu i 133 medalje u kyokushinu, od čega čak 67 zlata. Uz brojna priznanja, u klubu se mogu pohvaliti s osam naslova državnih prvaka u kyokushin borbama i osam naslova prvaka Hrvatske u kyokushin katama. O svojim rezultatima i uspjesima, članovi topličkog Karate kluba AIK predvođeni predsjednik i trenerom Sašom Josipom Milecom, izvijestili su gradonačelnicu Varaždinskih Toplica, Dragicu Ratković.

- Čak troje naših natjecatelja osvojilo je dvostruku titulu prvaka Hrvatske u katama i borbama, a to su Lana Kalničanec, Petra Sakač i Marko Dvorski. Zajedno su osvojili 57 medalja, što je četvrtina ukupnog broja medalja koje su tijekom 2018. godine stigle u naš klub - rekao je Saša Josip Milec.

Osim dvostrukih prvaka titule najboljih u Hrvatskoj još su osigurali, u borbama: Lana Šebrek-Blažotić, Karlo Nofta, Josipa Horvat, Marta Ivanek i Tajana Valent, a u katama: Sebastijan Sakač, Roko Kalničanec, Jana Huzjak, Jana Kukec i Niko Šebrek.

- Osvojili smo i nagradu za najbolji klub u katama u Hrvatskoj i 2. mjesto u kyokushinu ukupno u državi - dodao je Milec. Klub je po prvi puta nastupio i na Međužupanijskoj ligi te je ekipno osvojio 4. mjesto u katama, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Lana Kalničanec bila 2. u katama te 5. u ukupnom poretku, dok je Sebastijan Sakač u katama osvojio 7. mjesto. Treba istaknuti i sudjelovanje Jane Huzjak na Gimnazijadi u Maroku i vrijedno iskustvo nastupa na velikoj međunarodnoj sceni.

- U aktualnoj sezoni 2018./2019. također bilježimo sjajne rezultate. Od rujna prošle godine sudjelovali smo na 21 turniru i pritom osvojili 127 medalja u sportskom karateu i 95 medalja u kyokushin karateu, od čega ukupno 68 zlata, a pred nama je još nekoliko natjecanja. Naša Jana Huzjak će u lipnju sudjelovati na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu u Budimpešti, a nedavno smo dobili potvrdu da će Marin Šebrek, Marko Dvorski i Karlo Nofta predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u kyokushin karateu, koje će se održavati od 26. lipnja u Pragu - zaključio je Milec.

Gradonačelnica Ratković čestitala je mladim borcima na ovim iznimnim rezultatima.
- Vi ste naši veliki sportski ambasadori. Pronosite dobar glas o Varaždinskim Toplicama na nacionalnoj i međunarodnoj razini pa tako mnogi klubovi iz srednje Europe znaju za naš grad zahvaljujući upravo vašim nastupima i uspjesima - poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.