Članovi AIK-a položili viša zvanja u karateu

| 1.8.2016. u 17:01h | Objavljeno u Sport

Omišalj je bio domaćin tradicionalnog Goju Ryu Karate Do kampa od 25. do 31. srpnja kojegi vodi glavni instruktor shihan Takeji Ogawa, nositelj crnog pojasa 9.dan. Uz domaćine iz Hrvatske sudjelovali su i gosti iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Češke, Mađarske, Ukrajine i Švicarske.

Svaki dan su održana su dva treninga, ujutro i navečer, a članovi AIK-a iz Varaždinskih Toplica imali su dodatne treninge jednom dnevno. Na kraju seminara održan je ispit za viša zvanja (kyu-učenički pojasevi i dan-majstorski pojasevi), a pristupilo je 14 kandidata, od toga 5 iz AIK-a.

Topličanci su odlično odradili ispit u trajanju od 75 minuta, a nova zvanja stekli su Marko Dvorski – 4. kyu, Marin Šebrek – 2. kyu, Ivan Rissi – crni pojas 1. dan, Marinela Belavić – crni pojas 2. dan, dok je glavni trener kluba Saša Josip Milec položio ispit za crni pojas 5. dan i time dobio titulu shihan (stariji instruktor/učitelj) umjesto sensei (instruktor/učitelj).

Time je službeno završena sezona za Karate klub AIK, te slijedi odmor do 16. kolovoza, kada počinju pripreme za novu sezonu.