Članovi AIK-a iz V. Toplica osvojili čak 25 odličja na ELKA Kupu u Zagrebu

| 2.12.2018. u 14:47h | Objavljeno u Sport

Karatisti topličkog AIK-a sudjelovali su jučer na međunarodnom ELKA kupu u Zagrebu. U konkurenciji natjecatelja iz Mađarske i Hrvatske topličanci su osvojili čak 6 zlata i ukupno 25 medalja u katama i borbama.

Prvo su u katama zlatni bili Petra Sakač u kategoriji mlađih učenica, Roko Kalničanec u kategoriji učenika, te Lana Kalničanec u mlađim kadetkinjama.

Drugo mjesto osvojila je Lana Šebrek Blažotić, no zato je osvojila i nagradu za najbolje izvedenu katu kod djevojaka. Treća mjesta dodali su Tajana Valent i Sebastijan Sakač.

Borbe su bile osobito zanimljive jer su neki natjecatelji AIK-a prvi put nastupali na natjecanju. Tako je odmah i prvo zlato s tri dominantne pobjede u prvom nastupu (7:0, 5:2 i 6:1) osvojio Teo Gluhak u kategoriji cicibani-srednja.

Za drugo zlato pobrinuo se također s tri pobjede Marko Dvorski u teškoj kategoriji kadeta, gdje u prvoj borbi pobjeđuje proti klupskog kolege Karla Nofte nakon dva produžetka odlukom sudaca. Zatim i Marko i Karlo pobjeđuju protivnike iz Mađarske i tako osvajaju prvo i drugo mjesto u kategoriji.

Treće zlato AIK-u donosi izvrsnim nastupom Marta Ivanek koja u finalu kadetkinja pobjeđuje protivnicu iz Siska. Druga mjesta uz Karla Noftu osvajaju Jana Kukec kojoj je to također kao i Teu bio prvi nastup na turniru, zatim Petra Sakač, Lana Kalničanec, Sebastijan Sakač i Marin Šebrek koji su odličnim nastupima bili blizu zlata.

Također dobrim borbama i osvajanjem bronci istaknuli su se Josipa Horvat, Marko Nofta, Sabina Broz, Elena Hrženjak, Roko Kalničanec, Dora Šebrek, Tina Šebrek, Tajana Valent, Antonio Jakopović i Leo Broz u raznim kategorijama.

Sjajan nastup AIK-a prepoznali su i suci i organizator koji su Marku Dvorskom dodijelili posebnu nagradu za najborbeniji duh. Natjecatelje su vodili trener Saša Josip Milec i asistentica Monika Balažinec, dok je među sucima bila članica AIK-a Sanjana Milošević.

Slijedeći važan nastup je prvenstvo Hrvatske u katama Odbora za kyokushin Hrvatskog karate saveza čiji je domaćin baš Karate klub AIK 15. prosinca.