Članice Vindije uspješne u sastavu reprezentacije na najjačem turniru u središnjoj Europi

| 25.3.2016. u 09:38h | Objavljeno u Sport

U Ljubljani je održan 29. međunarodni turnir mladih koji je ove godine okupio puno natjecateljki s naglaskom na seniorsku kategoriju u kojoj je nastupilo ukupno 16 vježbačica među kojima 6 (od trenutno 12) plasiranih na Olimpijske igre u Riu.

Najzvučnija imena su višestruka svjetska prvakinja, Ruskinja Margarita Mamun i trećeplasirana sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Bjeloruskinja Melitana Staniouta koje su i bile najbolje u višeboju i u 4 finala.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupila je članica Vindije Elena Milenković koja je u višeboju bila 9. no zahvaljujući dva vrlo dobra nastupa s čunjevima i prije svega trakom ušla je u nedjeljna finala gdje je s trakom osvojila 7. mjesto, a s čunjevima je bila 8.. Obzirom na solidne ocjene koje je dobila ovo je bila dobra najava za njezin nastup na Svjetskom kupu u Pesaru koji će vikend poslije Uskrsa okupiti največi broj ritmičarki do sada, čak 62 prijavljene seniorke.

Natjecanje u juniorskoj kategoriji bilo je ekipno obzirom da će se u lipnju ove godine održati juniorsko Europsko prvenstvo. Hrvatsku je na natjecanju predstavljala Tena Čondor iz KRG Zagreb i članica Vindije Ema Kovačić. Iako je Ema bila broj 2 u reprezentaciji bila je bolja od Čondor te je u višeboju zauzela 13. mjesto i vjerojatno izborila nastup na Europskom prvenstvu. Čondor je bila 16., a ekipno Hrvatska je zauzela 9. mjesto.

U kategoriji pre-juniorki Vindiju je zastupala Tamara Artić koja je bila nakon dvodnevnog natjecanja 1. u višeboju i s loptom, 2. s obručem i 3. s vijačom.

Ovaj nastup bio je dobra najava kako za predstojeće međunarodne turnire, Svjetski kup u Pesaru tako i za 25. višebojsko prvenstvo Hrvatske kojem će ove godine domaćin biti GK Vindija.

Prvenstvo će se održatu u maloj dvorani u Areni Varaždin, 17.04.2016. godine. Ulaz će biti slobodan te iz kluba ovim putem pozivaju sve zainteresirane da dođu uživati u nastupima najboljih hrvatskih ritmičarki te bodriti Vindijke.