Rea Strnad

Članice Vindije ostvarile vrijedne rezultate na turnirima

| 27.5.2016. u 10:33h | Objavljeno u Sport

Nakon prvenstva Hrvatske u Varaždinu na kojem su dominirale ritmičarke Vindije, slično je bilo i na nizu međunarodnih turnira i natjecanju Svjetskog kupa. Seniorka Rea Strnad, kadetkinja Tamara Artić i mlađa kadetkinja Elena Košćak vrlo dobro su nastupale na međunarodnom turniru u slovačkom Prešovu. Strnad i Artić osvojile su prva mjesta u višeboju i s oba rekvizita dok je Elena Košćak zauzela četvrto mjesto u kategoriji 2006. godišta.

U Puli je održan međunarodni Gazela Cup 2016 na kojem su Vindiju predstavljale juniorska reprezentativka Ema Kovačić, Tena Mlinarić te djevojčice iz B programa Sara Crnčec i Rea Belić-Šebečić. Kovačić se priprema za Europsko prvenstvo te je radi korekcija određenih vježbi i uvježbavanja natjecanje završila na četvrtom mjestu, Mlinarić je bila je 9. među 19 juniorki, Crnčec je zauzela 5., a Belić-Šebečić 7. mjesto u konkurenciji djevojčica 2005. godišta i mlađih.

Elena Milenković, najbolja hrvatska ritmičarka dokazala je kvalitetu i dominaciju vrlo dobrim nastupom na Svjetskom kupu održanom u Minsku u Bjelorusiji. Nakon slabijeg nastupa na Svjetskom kupu u Pesaru gdje je dosta griješila što je rezultiralo plasmanom na 59. mjesto, među elitom svjetske ritmike kojoj je to jedno od zadnjih velikih, pripremnih natjecanja pred Olimpijske igre, Milenković je nastupila solidno sa sva četiri rekvizita što je rezultiralo 27. mjestom u višeboju, a najbolja 25. bila je sa čunjevima.

Prema riječima hrvatske vrhovne sutkinje za ritmičku gimnastiku Mirjane Starčević Bosnar iz Zagreba koja je pozvana suditi predstojeće Olimpijske igre, Milenković je na ovom natjecanju bila jednako dobra kao i desetak djevojaka ispred nje što je svakako afirmativno za slijedeće njene nastupe.