Članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica na Damashi kupu u Mađarskoj

Članice AIK-a Hrženjak i Kalničanec zlatne na Damashi kupu u Mađarskoj

| 8.10.2018. u 12:06h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica natjecao se ovog vikenda na Damashi kupu u Mađarskoj. Na turniru su se okupili borci iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske koji su se borili po kyokushin karate pravilima, tj. u full contact karateu. Između 243 natjecatelja AIK je sa svojih devet boraca bio iznimno uspješan.

U kategoriji djece Elena Hrženjak osvojila je zlato odličnim borbama. To je bio njen prvi nastup u inozemstvu i uspješno je nadjačala mađarske natjecateljice.

U kategoriji mlađih kadetkinja uspješna je bila Lana Kalničanec. Dominantno je osvojila zlatnu medalju i već više od godinu dana ne zna za poraz u borbama.

Sjajan uspjeh AIK-a upotpunili su porazima tek u finalu i srebrnim medaljama Petra Sakač kod djevojčica u teškoj kategoriji, te kadeti Marko Dvorski u srednjoj i Karlo Nofta u teškoj kategoriji.

Do polufinala i trećih mjesta stigli su Roko Kalničanec, Lana Šebrek Blažotić, Luka Dvorski i Marin Šebrek. Natjecatelje su vodili trener Saša Josip Milec i asistentica Monika Balažinec.

Članovi AIK-a slijedeći vikend odlaze u Zaprešić u nove dvoboje za medalje.