Članica VSK-a Amanda Mlinarić seniorska viceprvakinja Europe u FIELD-u

| 12.9.2021. u 17:28h | Objavljeno u Sport

Na Europskom prvenstvu u fieldu za seniore, koje se održavalo u Poreču, članica Varaždinskog streličarskog kluba Amanda Mlinarić postala je viceprvakinja Europe. U finalu je za četiri kruga bila slabija od predstavnice Italije, od koje je bila bolja u polufinalu.

Amanda Mlinarić do sada je dva puta bila juniorska prvakinja Europe u fieldu, a sada je u svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji zauzela drugo mjesto.

Jučer je mješovita ekipa u složenom luku Amanda Mlinarić i Domagoj Buden osvojila broncu na europskom prvenstvu. 
Iako su u raspucavanje ušli kao prvoplasirani, izgubili su polufinale od Velike Britanije. Nakon polufinala su pucali meč za treće mjesto protiv Njemačke te su u shoot-offu osvojili broncu!

Muška seniorska ekipa Remar-Buden-Potrkač natjecanje je okončala na 6. mjestu nakon izgubljenog meča protiv Njemačke.

Nakon odrađena dva dana kvalifikacija Amanda Mlinarić zauzela je uvjerljivo prvo mjesto u svom debitantskom nastupu za seniorke s 20 krugova prednosti pred drugoplasiranom, te je u mješovitoj ekipi s Domagojem Budenom također na prvom mjestu s 46 krugova prednosti pred drugoplasiranima. Svojim plasmanom na prvo mjesto Amanda je osigurala direktan ulazak u polufinale.

Alen Remar je bio odličan u seniorima zakrivljenog luka te je zauzeo 3. mjesto nakon kvalifikacija. I Amanda i Alen ispucali su svoje osobne rekorde u kvalifikacijama. Remar je pojedinačni dio natjecanja okončao na 5. mjestu.
Seniorska ekipa Buden-Remar-Potrkač zauzela je 5. mjesto.