Članica VSK-a Amanda Mlinarić sedma streličarka na svijetu u složenom luku

| 25.9.2021. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu u streličarstvu, koje se održava u Yanktonu u SAD-u, članica Varaždinskog streličarskog kluba Amanda Mlinarić (20) završila je na sedmom mjestu u disciplini složeni luk.

Mlinarić je u četvrtfinalu 2021. Hyundai World Archery Championshipa, za suparnicu imala Jyothi Surekha Vennam iz Indije, koja je pogodila maksimalnih 150 krugova dok je varaždinska streličarka imala 144 pogođena kruga.

Indijska je predstavnica kasnije završila u finalu, gdje je izgubila od Sare Lopez iz Kolumbije. Amandi Mlinarić ovo je bio drugi nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu, pri čemu je prije dvije godine u Meksiku zauzela 19. mjesto.

Mlinarić se plasirala u četvrtfinale sa 147 od mogućih 150 pogođenih krugova, što je bio najbolji rezultat doradašnjeg dijela natjecanja.

Uz Mlinarić u današnjem četvrtfinalu nastupile su još Natalia Avdeeva (Rusija), Andrea Becerra (Meksiko), Toja Ellison (Slovenija), Sara Lopez (Kolumbija),  Sarah Prieeles (Belgija), Yun Soo Song (Južna Koreja) i  Jyothi Surekha Vennam (Indija).