Amanda Mlinarić pored svog rezultata, koji je novi svjetski rekord Foto: VSK

Članica VSK-a Amanda Mlinarić oborila još jedan svjetski rekord

| 4.6.2017. u 12:48h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Tridesetak dana nakon obaranja svjetskog kadetskog rekorda (699) u gađanju složenim lukom, Varaždinka Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličatskog kluba potrudila se napraviti još jedan veliki podvig. Već se upisala u povijest kao jedina Varaždinka kojoj je ikada uspjelo oboriti neki svjetski rekord, a obaranjem još jednog svjetskog rekorda potvrdila je da za nju ima mjesta u vrhunskom sportu.

Ovog puta Mlinarić je svjetski rekord „skinula“ u Mariboru na vrlo jakom međunarodnom turniru „Postružnikov Memorijal“ koji se već više godina održava u spomen na legendarnog slovenskog olimpijca Bojana Postružnika.

Pucajući u kategoriji seniorki Mlinarić je u kvalifikacijama zauzela prvo mjesto, da bi u eliminacijskom dijelu, koji se pucao u apsolutnoj kategoriji (juniori, seniori, žene, muškarci), odmah u prvom dvoboju ispucala rekordnih 148 krugova od mogućih 150 i tako oborila svjetski kadetski rekord, te europski juniorski i kadetski rekord koji je od 2014. godine bio u vlasništvu Maye Orlic (147 krugova).

Da neće sve završiti „samo“na svjetskom rekordu, Mlinarić je pokazala i u nastavku kada je pobijedila sve suparnike, među kojima su se našla i neka poznata imena europskog streličarstva. Ovaj svjetski rekord za Amandu Mlinarić je bio znatno teži za oboriti, i fizički i psihički, iza nje su bile ispucane kompletne kvalifikacije, a i sad već bivši rekord joj je bio vrlo dobro poznat, pa je uz suparnike morala pobjediti i sebe.

Na istom turniru sudjelovao je i Alen Remar, koji je također bio odličan, drugi u kvalifikacijama i drugi na kraju u eliminacijskom dijelu u apsolutnoj kategoriji. U društvu streličara VSK-a bila je Tihana Kovačić iz SK Navaho Jalžabet, koja je pucajući u kategoriji kadetkinja olimpijskog luka također ostvarila pravi podvig oborivši državni rekord.

U isto vrijeme dio ekipe VSK-a sudjelovao je na turniru „900 krugova“ u čast dana grada Siska, gdje su osvojene medale. Matko Dupor osvojio je srebro u kategoriji kadeta olimpijskog luka, dok je Domagoj Dupor također bio srebrni kod veterana dugog luka.