Članica VSK-a Amanda Mlinarić nominirana za Fair Play nagradu HOO-a 2019.

Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 13:18h | Objavljeno u Sport

Amanda Mlinarić, članica VSK-a i Hrvatske streličarske reprezentacije, povodom događaja koji se desio na „Afrodita Mediteranskom kupu“  2. 11. 2019.godine u mjestu Ayia Napa u na Cipru nominirana je za Fair Play nagradu HOO-a 2019.

Na međunarodnom streličarskom turniru u mjestu Ayia Napa na Cipru, zbio se događaj koji je imao izuzetno veliki utjecaj na sve sudionike turnira, kao i na trenere, organizatore i sve sudionike turnira, a posebno reprezentativce Cipra i Grčke.

Nakon kvalifikacijskog dijela turnira, u kojem je Amanda Mlinarić zauzela 1.mjesto, uslijedio je eliminacijski dio, gdje streličarke pucaju mečeve na ispadanje jedna protiv druge. Nakon što je završilo zagrijavanje i počele su eliminacije, streličarka iz Cipra Yianna Petridou nije se pojavila na liniji pucanja, te je Mlinarić započela eliminacijski dio sama.

Nakon ispucane prve runde, ciparska streličarka se pojavila, no golemih 30 bodova prednosti Amande Mlinarić, uništilo joj je svaku nadu za kakav-takav otpor. Pošto se puca 5 rundi po tri strijele, Amanda Mlinarić namjerno je posljednje tri strijele ispucala u prazno, ispod mete i time dala mogućnost protivnici da nadoknadi izgubljene poene.

Amanda Mlinarić je pitala Yiannu Petridou kada je stigla: Da li želiš da propustim ispucati tri strijele i tako omogućim fer nastavak borbe. Yianna je odgovorila: Ne, ali Amanda je ipak odlučila Da i izjednačila njihove šanse za pobjedu i tako zaslužila po riječima njene protivnice: “if there is a fair play award definitely she deserves it!”.

Prilikom dolaska do mete, svi su bili vidljivo šokirani potezom Amande Mlinarić, a posebno ciparska streličarka, te njen trener i svi koji su pucali u kategoriji varaždinske streličarke.

Ovo su tri najljepša promašaja koja sam vidio u životu“ „Ova djevojčica nam je dala najbitniju lekciju u svih ovih tri dana turnira, a lekcija je trajala samo dvije minute…“samo su neki od komentara koji su se mogli čuti.

Mlinarić je na kraju ipak osvojila prvo mjesto na turniru i dobila priznanje za fair play, te su ju ciparski i grčki streličari prihvatili kao člana obitelji… Na turniru su sudjelovali streličari iz 10 država: Cipar, Izrael, Grčka, V.Britanija, Luxemburg, Srbija, Rusija, Libanon, Nizozemska i Hrvatska.