Tamara Artić i Lara Domislović na VPH u Zagrebu Foto: GK Vindija

Članica Vindije Tamara Artić prvakinja Hrvatske

| 28.4.2019. u 22:19h | Objavljeno u Sport

Ritmičarka varaždinske Vindije Tamara Artić obranila je titulu najbolje hrvatske juniorke na 28. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u A programu, koje se održalo u sportskoj dvorani XV gimnazije u Zagrebu.

U jakoj konkurenciji 16 vježbačica, Artić je svojim odličnim nastupom u sva četiri rekvizita (vijača, lopta, čunjevi i traka) osvojilaukupno visokih 56,950 bodova i time uvjerljivo osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju te na taj način još jednom dokazala svoju kvalitetu.

Na VPH, u istoj kategoriji, nastupila je i druga predstavnica GK Vindija, juniorka Lara Domislović, koja je zbog ozljede koljena i nakon kraće pauze od svojih priprema, svojim vrlo dobrim nastupom na kraju uspjela izboriti visoko 6. mjesto. Kao pratnja djevojkama na prvenstvu Hrvatske bile su njihova trenerica Anamarija Želimorski Pavić i sutkinja GK Vindija Sanja Žganec-Levanić, dok je ulogu kontrolne sutkinje natjecanja obnašala Maja Selak.

Djevojkama je ovo natjecanje poslužilo kao potvrda da varaždinska ritmika ide u dobrom smjeru, a članicama Vindije u narednom periodu natjecateljske sezone predstoji još nekoliko natjecanja i međunarodnih turnira, od kojih je samo jedan tradicionalni 39. međunarodni Svibanjski turnir, koji će se krajem svibnja održati u Zagrebu.