Članice varaždinskog GK Vindija

Članica Vindije Tamara Artić obranila naslov juniorske prvakinje Hrvatske

| 3.5.2018. u 09:31h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U dvorani XV gimnazije u Zagrebu održano je 27. višebojsko prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Natjecanje je bilo rezervirano za najbolje hrvatske ritmičarke A programa koje vježbaju po 4 vježbe. Kvalitativno bilo je ovo jedno od ponajboljih Prvenstava do sada u hrvatskoj povijesti.

U svim kategorijama vodila se prilično izjednačena borba za medalje osim u juniorskoj kategoriji, gdje je članica varaždinske Vindije Tamara Artić nastupila znatno bolje nego na prethodnim ovogodišnjim natjecanjima i po drugi puta u juniorskoj kategoriji osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske.

Unatoč nekoliko grešaka Artić je pobijedila svoju reprezentativnu kolegicu Lanu Samobol članicu GK Aura iz Zagreba. Sambol je nastupila gotovo bez grešaka na četiri rekvizita, no zahvaljujući znatno boljem programu s više težina i svojoj izražajnosti i točnosti pri izvođenju Tamara Artić je osvojila zlatnu medalju.

Njih dvije predstavljat će Hrvatsku za mjesec dana na Europskom prvenstvu, a prije toga na još dva međunarodna FIG turnira, u renomiranom Corbelu, u Francuskoj već idući vikend te u Luxemburgu 20. i 21. svibnja, a veseli uspon njihove forme i konstantni rezultatski napredak.

U kategoriji kadetkinja Vindiju su predstavljale Elena Košćak i Lara Domislović. U ovoj kategoriji natjecalo se 14 djevojaka, a čak njih 7 ravnopravno se borilo za medalje. Elena Košćak je natjecanje završila na 5., a Lara Domislović na 6. mjestu. Najbolja je bila Bianca Gajšak iz GK Maksimir.

Prvakinja Hrvatske u seniorskoj kategoriji ponovo je Petra Ribarić iz KRG Zagreb, a u kategoriji mlađih kadetkinja najbolja je bila Arijana Hubert iz GK Maksimir.