Tamara Artić bila je najbolja hrvatska gimnastičarka

Članica Vindije Tamara Artić brončana na jakom FIG turniru u Luksemburgu

| 25.5.2018. u 10:35h | Objavljeno u Sport

Reprezentacija Hrvatske u ritmičkoj gimnastici sudjelovala je na jakom međunarodnom Luxembourg Trophy 2018.,turniru koji je okupio natjecateljice iz čak 29 zemalja iz Europe, Azije, Središnje i Južne Amerike i Afrike. Hrvatsku su predstavljale po 2 juniorke i 2 seniorke u FIG dijelu natjecanja.

Najbolja među njima bila je članica varaždinske Vindije, juniorka Tamara Artić, zahvaljujući kojoj je Hrvatska ekipno zauzela peto mjesto. Prva je bila Italija, drugi Portugal, treća Rusija, a četvrta Moldavija.

Artić je popravila greške s prošlog natjecanja te je s obručem osvojila 3. mjesto i brončanu medalju. S ostalim rekvizitima bila je također vrlo dobra, 6. s loptom, 8. s trakom i 10. sa čunjevima. Nastupilo je ukupno 28 juniorki.

Istovremeno s ovim natjecanjem održano je i kvalifikacijsko kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - Regija sjever na kojem su sudjelovale tri članice Vindije.

Juniorka Leona Pretković osvojila je 1. mjesto, a kadetkinja Sara Crnčec i mlađa kadetkinja Paulina Tomašković osvojile su 2. mjesto, a sve tri ritmičarke Vindije su stekle pravo nastupa na završnici Kupa Hrvatske koja će se održati 9. lipnja u Poreču.