Članica HK Ludbreg Sandra Besek kadetska prvakinja Balkana,njena sestra Marta brončana

| 29.10.2021. u 11:24h | Objavljeno u Sport

Sandra Besek postala je prvakinja Balkana, dok je njena sestra Marta osvojila brončanu medalju. Hrvatska reprezentacija predvođena trenerima Perom Panićem i Ignacom Horvatom ekipno je osvojila treće mjesto.

Doprinos ekipnom plasmanu, osim hrvačica H.K.Ludbreg dale su Lana Nogić iz H.K. Podravka i Gia Kastelan iz H.K. Metalac s 2. mjestima te Milla Anđelić iz H.K.Herkul s 3. mjestom.

Prvenstvo Balkana za kadete i kadetkinje održano je u grčkom gradu Xanthi. Sandra Besek je u kategoriji do 57 kilograma u natjecanje krenula pobjedom u 1. kolu protiv makedonske predstavnice, koja je diskvalificirana.

Nakon toga u polufinalu je išla na vrlo dobru srpsku hrvačicu Mašu Perović, koja je ove godine imala dvije pobjede na Europskom prvenstvu osvojivši 5. mjesto.

Sandra je pobjedom 9:1 i vrlo uvjerljivom izvedbom ušla u finale, gdje ju je čekala druga srpska predstavnica. Sandra je bila još uvjerljivija pobijedivši tehničkom superiornošću, nadmoćnošću, razlikom od 10 bodova, prije isteka prve runde.

Marta Besek je u kategoriji do 65 kilograma do polufinala pobijedila dvije grčke predstavnice, a u polufinalu je, u tvrdoj borbi, pomalo nesretno izgubila rezultatom 3:1 od Bugarke, koja je kasnije postala i prvakinja.

U borbi za broncu ponovo je uvjerljivo pobijedila Grkinju, tehnički tušem u prvoj rundi.

Danas je za hrvačice dan odmora, a sutra počinje Prvenstvo Mediterana, gdje će, osim kadetkinja, Hrvatska imati predstavnice i u juniorskoj konkurenciji. Marta Besek nastavlja u kadetima, dok će Sandra, uz sestre Ivu i Ninu Gerić nastupati u juniorskoj konkurenciji.