Josip Rogulja u društvu trenerice Višnje Bunić

Član Vidre Josip Rogulja bio je najbolji plivač s invaliditetom na 5. utrci CRO Cupa na 5 km

| 24.8.2020. u 18:18h | Objavljeno u Sport

Klub za daljinsko plivanje Poreč organizirao je u subotu 5. utrku CRO Cupa 2020 – Pula na 5000 metara na kojoj je sudjelovalo 76 plivača iz Hrvatske. PK Vidra iz Varaždina u 14 godina svog djelovanja po prvi puta je imala svog predstavnika Josipa Rogulju. S plivačkim treninzima započeo je 2006. godine, nakon dvije godine aktivnog natjecateljskog plivanja, sedam se godina aktivno bavio sa košarkom u kolicima, kada mu je doktor fizijatar ove godine preporučio zbog zdrastvenih razloga da se ponovno uključi u plivanje.

Rogulja je pokazao hrabrost i volju da po prvi prvi puta u životu otpliva distancu od 5 km na otvorenom moru, što je plivaču u bazenu i nakon deset godina plivačke pauze kao što je on imao poseban izazov, a kojeg je savršeno odradio. Josip Rogulja je unatoč specifičnim morskim uvjetima i lošoj vidljivosti isplivao 4 kruga po 1 250 m te kao jedini plivač sa invaliditetom na CRO CUP na 5 km u Puli, bio najbolji plivač s invaliditetom te potvrdio ogroman potencijal za daljinsko plivanje.

Nastupom na CRO Cupu 5 km u Puli Josip Rogulja je potvrdio kako trener u klubu Emil Milihram svoje veliko sportsko iskustvo, kao šest puta svjetski i šest puta europski prvak, odlično koristi za radi s plivačima. Idući vikenda  29. kolovoza na plivačkom maratonu od 1500 metara Novi open nastupit će članovi Vidre Sabina Kušter, Ema Cesar, Nikola Kosec i Josip Rogulja uz pratnju trenerice Višnje Bunić.